- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTEREDupa nastereAlimentatia dupa nastere - sfaturi practice

Alimentatia dupa nastere – sfaturi practice

mama si bebelusAlimentatia dupa nastere este extrem de importanta mai ales atunci cand iti alaptezi bebelusul. Pentru ca nou-nascutul sa poata primi toti nutrientii de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios mama va trebui sa consume cat mai multe alimente sanatoase, bogate in fibre, vitamine si minerale.

Alimentatia dupa nastere reprezinta una dintre modalitatile prin care organismul este ajutat sa se refaca mai usor. Tocmai de aceea, nu va trebui sa te abtii si nici sa incepi o dieta de slabire in primele clipe dupa nastere intrucat refacerea postpartum presupune acumularea unei cantitati suplimentare de energie.

Asadar, numarul de calorii pe care va trebui sa il consume proaspata mamica dupa nastere este putin mai ridicat, avand nevoie de circa 2000 pe zi in cazul in care isi alapteaza bebelusul.

Alimente bogate in vitamina A, B, C si D sunt necesare atat pentru stimularea lactatiei, cat si pentru producerea unui lapte de calitate.  Vitaminizarea este la fel de importanta si in cazul refacerii postpartum. Tocmai de aceea este indicat sa consumi cat mai multe fructe si legume proaspete, cereale, peste, morcov, citrice.

In plus, spanacul, carnea rosie, pestele, dar si mazarea, salata, brocolli sunt o sursa permanenta de fier necesar pentru dezvoltarea corecta a bebelusului inca din primele clipe dupa nastere.

Din alimentatia proaspetei mamici nu trebuie sa lipseasca calciul. Produsele din lapte, branza, iaurturile, ouale, tofu sunt alimente cu un bogat continut de calciu.

Dupa nastere, femeia va trebui sa consume multe lichide. In timpul alaptarii este recomandat ca femeia sa consume macar un pahar de apa. Nu va trebui sa uitam ca prin alaptare femeia ii va oferi copilului o mare parte din necesarul de lichide. Specialistii sunt de parere ca dupa nastere este nevoie sa se consume circa 2,5 litri de apa pe zi. In cazul in care vei exagera, fortandu-te sa bei atunci cand nu iti este sete, este posibil sa cazi in cealalta extrema, determinand scaderea cantitatii de lapte.

Supele si ciorbele calde sunt extrem de hranitoare in toata aceasta perioada. De aceea, nu ezita sa le consumi, in stare proaspata.

Dupa nastere, evita consumul de alcool, tutun ori cafea – toate fiind daunatoare pentru sanatatea bebelusului, putand produce efecte adverse greu de corectat.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme