- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIAlergiile alimentare si urgentele

Alergiile alimentare si urgentele

Alergiile alimentare la copii nu reprezinta o gluma si nici o afectiune care trebuie tratata cu superficialitate. Este o diferenta intre alergiile usoare si cele severe, iata ce trebuie sa stii.

Reactiile alergice la alimente pot fi severe si in acelasi timp acestea pot fi si fatale pentru copilul tau. Daca observi ca micutul tau respira cu dificultate sau auzi un suierat, i s-au umflat fata sau buzele, sau dezvolta o stare de voma asociata cu diaree – toate acestea dupa ce a mancat, este cazul sa suni la ambulanta. Il poti informa ulterior si pe pediatru, insa este vital ca personalul medical de urgenta sa se ocupe de copilul tau in aceste momente.

Alergiile usoare – Daca observi simptome usoare precum o mancarime sau iritatie, poti contacta pediatrul pentru o evaluare ulterioara a starii copilului. Odata identificata alergia, medicul iti poate oferi un plan de actiune pentru a infrunta alergiile (de obicei se scoate din dieta celui mic alimentul care a produs alergia).

Retine ca desi reactia initiala la un anumit aliment poate ca a fost usoara, nu inseamna ca nu se poate accentua la urmatoarele expuneri. Afla de la medicul pediatru care sunt toate simptomele alergiilor alimentare si incearca sa fii atenta pentru a le observa la timp. Unele alergii dispar odata cu trecerea timpului. Alergia la oua sau lapte dispare pe masura pe copilul creste, dar alergiile la alune sau la scoici tind sa persiste.

Istoricul familiei – Pana nu de mult, Academia de Pediatrie recomanda parintilor sa astepte pana cand copiii implineau varsta de un an pentru a introduce in alimentatie ouale, si varsta de trei ani pentru introducerea alunelor si pestele. De cativa ani, insa, aceste pareri bazate pe studiile expertilor au fost anulate pentru a fi introduse noile recomandari.

In cazul in care nu exista un istoric de alergii alimentare in familie, nu este vreun motiv pentru care sa privezi copilul de aceste alimente, dupa implinirea varstei de un an. Dimpotriva, introducerea acestor alimente la momentul potrivit, si nu mai tarziu, il pot ajuta pe cel mic sa dezvolte o rezistenta la aparitia unei alergii alimentare. Cere sfatul medicului pediatru.

Cum il protejezi – Cei mai multi pediatri inca recomanda sa astepti pana cand micutul implineste 9-10 luni de viata pana sa ii oferi alimente cu potential alergen. Chiar daca nu exista un istoric care sa indice un risc de alergie, un bebelus mai mare poate infrunta simptomele mult mai usor.

Laptele de vaca nu trebuie oferit sugarilor care inca nu au implinit varsta de un an, din cauza faptul ca proteina din laptele de vaca poate irita stomacul. Cu toate acestea, consumul de iaurt si branza fina este acceptat, deoarece proteina din produsele lactate este mai usor de digerat si nu cauzeaza probleme de burtica.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme