- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTEREMaternitateAlegerea maternitatii - dilema viitoarelor mamici

Alegerea maternitatii – dilema viitoarelor mamici

gravidaAlegerea maternitatii reprezinta, poate, una dintre cele mai mari dileme ale viitoarei mamici.

Ajunse in trimestrul al treilea de sarcina sau poate mult mai devreme, femeile insarcinate incep sa se framante asupra stabilirii acestui aspect. Alegerea maternitatii va avea loc in urma discutiilor purtate cu medicul specialist obstretician.

De regula, alegerea maternitatii se va face in functie de institutia la care medicul care a urmarit evolutia sarcinii este angajat ori practica meseria, avand acces de libera practica.

In ultima perioada, s-a constatat ca maternitatile private din Romania capata din ce in ce mai multa popularitate. Alegerea lor se face tinand cont de serviciile oferite, gradul de confort, igiena si siguranta. Chiar daca costurile sunt mult mai crescute decat in cazul maternitatilor de stat, multe gravide opteaza pentru ele.

Personalul medical autorizat, rezervele pentru mama si bebelus, saloanele de terapie intensiva sunt alte elemente de care se tine cont in momentul alegerii maternitatii.

Alegerea unei maternitati de stat prezinta avantajul unui cost mult mai scazut, femeile spitalizate beneficiind de sprijinul material al statului oferit in urma contributiilor la asigurarile sociale.

Chiar daca pot fi intalnite si cazuri razlete in care conditiile de igiena sa fie destul de precare, punand in nesiguranta viata si sanatatea bebelusului, in ultima perioada tot mai multe maternitati de stat incearca sa se alinieze standardelor europene de calitate.

In ultima vreme, rezervele pentru mama si bebelus pot fi intalnite si in cazul maternitatilor de stat. In acest mod, mama va lua contact imediat cu bebelusul, beneficiind, in acelasi timp de sprijinul cadrelor medicale specializate. Accesul in rezerva se va face contra cost, achitat la casieria spitalului.

Atat in cazul maternitatilor de stat, cat si in cazul celor private este permisa recoltarea de celule stem la cererea mamei. Recoltarea se va face de catre medicul obstretician, urmand ca aceste celule sa fie stocate in cadrul bancilor de celule stem cu care s-a contractat.

Participarea tatalui la nastere reprezinta o varianta accesibila mult mai usor in cazul maternitatilor private. In cazul celor de stat, tatal va trebui sa obtina avizul medicului specialist si al conducerii spitalului.

Costurile nasterii in maternitatile private sunt destul de crescute, atingand uneori suma cuprinsa intre 2000 si 3000 de Euro in functie gradul de confort, tipul nasterii si de serviciile oferite.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme