- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIAlege metoda potrivita de nani

Alege metoda potrivita de nani

Exista metode de adormire a micutului tau, insa cum sa alegi ce este mai potrivit? Afla de mai jos care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont cand faci alegerea.

Temperamentul parintilor: Nu sunt 2 familii si 2 situatii identice, nu exista o singura metoda de folosit pentru toate situatiile si pentru toata lumea. Trebuie sa alegi una cu care te simti confortabil. Ideea este ca, orice metoda veti alege, consecventa este cheia. Daca nu imbratisati pe deplin metoda aleasa, nu vei putea fi consecventa, iar copilul nu va primi mesajele corecte. De aceea filosofia parentala este cheia in alegerea metodei.

Temperamentul copilului: Dupa ce ai ales niste metode cu care te simti comfortabil, trebuie sa faci o triere luand in considerare temperamentul copilului si personalitatea acestuia. De exemplu, in cazul copiilor cu temperamente diferite, se aplica metode diferite.

Sunteti o familie: Parintii trebuie sa fie de acord. Nu este usor sa faci „sleep training”si ai nevoie de sprijinul reciproc. Sunt sanse mai mari de success daca amandoi sunteti in aceeasi barca.

Rabdare: Pe langa consecventa, rabdarea este al doilea lucru de baza la „sleep training”. Copiii sunt diferiti, unii invata mai repede si altii mai incet. Trebuie sa fiti consecventi si rabdatori si sa-i acordati planului cel putin 7-10 zile de testare.

Insa mai trebuie spus un lucru: In afara de a cunoaste metodele, de a o alege pe cea mai buna, este foarte important si momentul in care o implementam. Copilul trebuie sa fie odihnit, sa-si poate gasi resursele de somn, nemaizicand de faptul ca trebuie sa ii oferim toate resursele ca sa reuseasca in acest plan, sa dobandeasca abilitatea de a dormi singur si de ce nu, spre binele tuturor, de a dormi toata noaptea.

Legat de schimbarea de asocieri de somn mai sunt de subliniat urmatoarele aspecte:

  1. Schimbarea unei asocieri se face in medie in 3 saptamani, daca vom tine oboseala sub control. Timpul variaza in functie de varsta si temperamentul copilului.
  2. Este nevoie de consecventa in directia in care vrem sa mergem, altfel copilul nu intelege ce vrem sa-l invatam.
  3. Daca te temi, esti neincrezatoare nu stii cum sa faci, mai bine nu face nimic risti sa te frustrezi si pe tine si pe copil si sa rupti conectarea pe care o ai cu copilul.
  4. Daca ai depresie, simti ca esti la capatul puterilor, nu te apuca sa faci nimic. Concentreaza-te intai pe tine, cere ajutor din afara si apoi ajuta-l pe copil. Este ca si in cazul mascutei din avion. Iti pui tie intai masca si apoi copilului. Asa ca echilibreaza-te tu intai si apoi incepe sa-l ajuti pe copil sa faca o schimbare.
  5. Este important sa te gandesti la rolul pe care il ai tu in acest proces, daca vei ramane la „rolul meu este sa-l adorm”, mai bine nu incepi pana cand nu esti convinsa ca iti schimbi rolul pe care il percepi. Rolul tau este sa-i fii alaturi in acest proces in care el invata o noua abilitate
  6. Asocierile de adormire incep sa se formeza la 6-8 saptamani de viata ale copilului. In perioada 6-8 saptamani pana la 4 luni nu ai nevoie de sleep training, ai nevoie sa oferi oportunitati de a invata sa adoarma singur si poti aplica partea de preventie.

Sursa: Mona Ciurezu, specialist somnologie, www.bebedoarme.ro

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme