- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIAlaptareAlaptarea copilului dupa varsta de doi ani

Alaptarea copilului dupa varsta de doi ani

alaptare-2

Picture 1 of 2

Alaptarea bebelusului dupa varsta de doi anisori presupune multa indemanare din partea mamicii, dar si multa sanatate.

Cu toate ca parerile specialistilor sunt de cele mai multe ori impartite, se poate spune ca alaptarea dupa varsta de doi anisori produce in primul rand efectul de linistire a bebelusului.

Pana la varsta de doi anisori laptele matern isi pierde din consistenta, alaptatul la san devenind astfel doar un obicei la care bebelusul nu vrea sa renunte. Medicii sunt de parere ca laptele matern nu mai poate contine aceiasi nutrienti necesari dezvoltarii ca la inceputul perioadei de alaptare. Totul ajunge sa se piarda odata ce paseste in cel de-al doilea an de viata.

Chiar daca majoritatea specialistilor considera ca alaptatul reprezinta un element de apropiere intre mama si bebelus, de cele mai multe ori un asemenea lucru este suplinit dupa varsta de doi anisori de limbaj. Bebelusul isi va putea intelege mama, ii va intelege alintul, mangaierile – lucruri care pot suplini etapa emotionala a alaptatului dupa varsta de doi anisori.

Valoarea imunologica a laptelui matern devine ineficienta dupa varsta de doi anisori. Putem discuta despre imunitate provenita din laptele matern, dar si din anticorpii din viata uterina pana la varsta de 8 luni. Dupa aceasta varsta fiecare bebelus incepe sa isi creeze propria imunitate, in asa fel incat sa il apere de virusi, infectii sau diverse alte afectiuni.

De asemenea, dereglarile hormonale ale mamei, dar si suplimentul de hormoni dozat ca urmare a aparitiei menstruatiei pot determina o pilozitate destul de mare bebelusului, fiind astfel transferate prin laptele matern in cazul alaptarii dupa varsta de doi anisori.

De aceea, tot mai multi medici recomanda intarcarea bebelusului incepand cu varsta de doi anisori. In cazul continuarii alaptarii se va crea o apropiere dependenta intre mama si copil, o legatura emotionala greu de separat, lucru care nu va aduce relatiei mama-copil niciun beneficiu.

Parerile psihologilor sunt impartite atunci cand vine vorba de alaptarea copilului cu varsta de doi anisori. Unii considera ca alaptarea dupa aceasta varsta poate crea siguranta copilului, dar si o stare de de bine pe termen lung, pe cand altii sunt de parere ca alaptarea creaza o dependenta greu de separat, nociva si bolnavicioasa.

Foto: http://www.qbebe.ro

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme