- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISomnul bebelusuluiAjuta-l pe bebe sa doarma noaptea

Ajuta-l pe bebe sa doarma noaptea

Vibrezi de fericire atunci cand vezi ca bebelusul tau reuseste intr-un final sa adoarma si sa se odihneasca pe parcursul noptii. Este atat de dulce si de inocent! Vor fi insa si momente cand inima ta o va lua la goana de emotie, deoarece micutul tau pur si simplu nu poate adormi.

Te poti destresa pas cu pas prin stabilirea unui program si prin a analiza cu atentie ce anume poti controla tu din rutina de somn a bebelusului si ce nu depinde de tine.

In primele doua luni, nevoile de alimentatie le depasesc cumva in importanta pe cele de somn. Bebelusul poate fi hranit chiar si la fiecare doua ore, daca alaptezi si un pic mai mult daca ii oferi lapte formula.

Bebe doarme in aceasta perioada a vietii sale intre 10 si 18 ore pe zi, cateodata cate 3-4 ore odata. Se intampla asa pentru bebelusii inca nu cunosc diferenta dintre zi si noapte, asadar dorm indiferent de ora. Asta inseamna, bineinteles, ca bebelusul tau se poate trezi oricand in timpul noptii.

In jurul varstei de 3-6 luni, bebelusii au capacitatea de a dormi si pana la sase ore, in timpul noptii. Dar chiar atunci cand ai impresia ca bebe intra intr-o rutina de somn, undeva in jurul varstei de 6-9 luni, bebelusul incepand sa asocieze somnul cu faptul ca este lasat singur sau parasit, va incepe sa planga, pentru a te tine aproape de el.

Stabileste o rutina de somn – S-a realizat un studiu pe un numar de aproximativ 400 de mamici cu copii cu varsta intre 7 si 36 de luni. Acesta a demonstrat ca bebelusii care au urmat o rutina de somn, au adormit mai usor, au dormit mai bine si au plans mai putin la trezirile din timpul noptii. Unii parinti incep sa aplice aceasta rutina destul de devreme, cand bebelusul inca nu a implinit doua luni. Iata care este cheia succesului:

  • Jucati-va jocuri active in timpul zilei, iar seara jocuri mai linistite. Acesta il ajuta pe bebe sa intre intr-o stare de calm, inainte de somn;
  • Pastreaza rutina constanta, seara de seara, fara sa schimbi absolut nimic;
  • Multi bebelusi prefera sa fie imbaiati chiar inainte de somn, pentru ca ii calmeaza;
  • Pastreaza la final activitatea preferata a micutului si jucati-va in dormitor. Aceasta ii va face sa fie nerabdatori cu privire la pregatirea de somn;
  • Fa-ti un obicei din a nu aprinde lumina de fiecare data cand se trezeste in miezul noptii.

Incepand cu varsta de 3 luni, il poti pune pe bebe in pat, cand este adormit, dar inca nu doarme complet. Cand este pe punctul de a adormi, lasa-l in patut si nu astepta pana cand iti adoarme in brate (aceasta poate deveni un obicei de care va fi foarte greu sa il dezveti mai tarziu). Aceasta rutina il va ajuta pe bebelus sa se calmeze singur si sa se linisteasca inainte de a adormi, astfel ca nu va mai fi nevoie sa ii canti sau sa il legeni timp de o ora, pentru a-l adormi.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme