- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NOU NASCUTISanatatea nou nascutuluiAfectiunile dermatologice la nou-nascut

Afectiunile dermatologice la nou-nascut

bebelus Camelia MariaImediat dupa nastere orice bebelus se poate confrunta cu neplacerile cauzate de aparitia diverselor afectiuni dermatologice. Este cunoscut faptul ca orice nou-nascut are o piele foarte sensibila, ceea ce favorizeaza fie aparitia dermatitelor, fie anumite stadii ale iritatiilor, in special la fundulet ca urmare a folosirii scutecelor de unica folosinta.

Destul de practice si de confortabile, scutecele de unica folosinta pot prezenta si ele anumite neplaceri pentru bebelus daca nu sunt schimbate la timp. Asa ca, pielea rosie invelita de scutec poate reprezenta semnul clar al aparitiei iritatiei in aceasta zona. Asadar, iritatiile pot aparea fie ca urmare a neschimbarii scutecului la timp, fiind prea incarcat, fie ca urmare a faptului ca este prea strans in jurul bebelusului, pielea neavand nicio sansa sa respire. Asa ca, incearca sa remediezi aceste lucruri spaland bebelusul cu apa calduta imediat dupa schimbarea scutecului, apoi aplicati pe zona rosie o crema cu un continut ridicat de oxid de zinc. Inainte si dupa baita incearca sa lasi bebelusul cat mai mult timp fara scutec, descoperit, pentru ca pielea sa ii poata respira, iar iritatia sa poata trece mai usor.

Semnele din nastere apar fie imediat dupa nasterea bebelusului, fie la cateva luni dupa. Nu sunt semne de ingrijorare, mai ales ca acestea isi vor diminua forma pe masura cresterii copilului.

Punctele albe si cosurile bebelusului apar ca urmare a modificarilor hormonale din pantecul mamei. Asadar, bebelusul se va confrunta cu astfel de semne inca de cand se afla in burtica intrucat secretia de sebum este destul de ridicata. De regula acestea apar pe nasucul si obrajii celui mic si dispar in cateva saptamani dupa nastere.

Pielea uscata apare a faptului ca bebelusul a fost adus pe lume putin mai tarziu. De aceea, veti putea observa o cadere consistenta a acestui strat de piele, insa cea de dedesupt va fi perfect normala si catifelata.

Eczema, insotita de mancarimi apare ca urmare a influentei unui factor exterior. Poate aparea pe coate, fata, brate, piept sau in spatele genunchilor. Pielea din aceasta regiune se va ingrosa in timp si va face coaja. Asa ca, vizita la medic este obligatorie pentru a putea depista ce anume a influentat-o. Cu toate acestea trebuie sa tii cont ca la spalare sa incerci sapunuri si lotiuni pentru piele sensibila si sa nu aplici o cantitate prea mare de crema. Imediat dupa baita ii poti aplica pe pielea uda un strat de crema sau de lotiune care o va revigora.

Dermatita seboreica apare de obicei la nivelul scalpului copilului in primele doua luni de viata ca urmare a excesului de sebum din organism. Asa ca, daca vei observa o iritatie la nivelul scalpului, sprancenelor, langa nasuc, in spatele urechilor sau pe pleoape de aspect ceros trebuie sa ii adresezi medicului specialist o intrebare pentru recomandarea tratamentului adecvat. Cu siguranta ti se vor recomanda o serie de creme si lotiuni, dar si un sampon pentru piele sensibila.

Iritatiile caniculare apar ca urmare a unui mediu mult prea cald in zona gatului, scutecului sau la subrat. Asa ca, ai grija la felul in care il imbraci. Incearca sa ii gasesti tinuta potrivita intr-o astfel de perioada calduroasa.

Icterul fiziologic apare in primele zile dupa nastere, iar ultimele semne pot disparea pana la implinirea primei luni de viata. Asa ca, vei putea observa o ingalbenire a fetei si ochilor celui mic ca urmare a excesului de bilirubina secretat de organism. Modul de tratare impune fie procedee cu fototerapie, in cazuri mai grave, fie alaptari mai dese din partea mamei, in cazurile mai usoare.

In tratarea afectiunilor si a iritatiilor dermatologice nu este recomandat a se folosi pudra de talc putand fi destul de periculoasa in imbolnavirea plamanilor bebelusului. Asa ca, asigurati-va un mediu igienic in jurul bebelusului pentru a fi siguri de sanatatea celui mic.

Articolul precedentReflexele nou-nascutului
Articolul următorCriza genitala la nou-nascut

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme