- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINAProbleme sarcinaRemedii impotriva uscaciunii vaginale in sarcina

Remedii impotriva uscaciunii vaginale in sarcina

gravida (www.lovelifeandlolliupops.com)Starea de uscaciune vaginala poate deveni destul de suparatoare pe toata perioada sarcinii. Astfel de probleme sunt determinate de o scadere accentuata a estrogenului din organism.

In timpul sarcinii, mai ales in prima perioada apare destul de frecventa starea de uscaciune vaginala. Fie ca este vorba de anumite disfunctii sexuale, fie ca gravida  are o varsta mai inaintata sau pur si simplu o cauza de ordin hormonal, starea de uscaciune vaginala apare destul de des si determina o scadere a libidoului sexual tocmai datorita absentei lubrifierii.

Chiar daca in timpul sarcinii episoadele intime dintre parteneri nu sunt la fel de frecvente ca mai inainte, se poate spune ca ambii parteneri vor avea de suferit – pe de o parte uscaciunea vaginala ii va putea provoca dureri femeii in timpul penetrarii, iar barbatul se va simti oarecum respins.

De aceea, este indicat ca in timpul contactului sexual in sarcina sa folositi un lubrifiant cu un continut crescut de apa, dar si mentinerea unei alimentatii cat mai echilibrate, cu multe vitamine si minerale. La fel de importanta este si hidratarea , gravida trebuind sa bea aproximativ 12 pahare de apa pe zi pentru ca atat ea, cat si bebelusul sa nu sufere din pricina deshidratarii.

Remediile naturale impotriva uscaciunii vaginale in sarcina presupun folosirea unor sapunuri fara componente chimice, dar si consumarea semintelor de floarea soarelui, de in sau dovleac. Alimentatia gravidei va trebui sa contina multe legume verzi, fasole, iaurt, cereale integrale, dar si ulei de in. Acupunctura reprezinta o alta alternativa pentru ca starea de uscaciune vaginala sa dispara in sarcina.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme