Ingrediente:
- 2 kg coacaze
- 600 g zahar
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
- Un compot acrisor si proaspat, bun in locul sucurilor de toate felurile de la supermarket. Asa este, in compozitie intra zaharul, dar aici e vorba sa alegem raul cel mai mic si am folosit cantiatea minima. Indulcitorii si conservantii din comert sunt evitati, macar sarim produsele chimice, iar cantitatea de zahar este mult redusa. Dupa preparare, se poate opta pentru indulcire (daca vrei un suc mai dulce) si cu miere de albine (atentie la copiii sub doi ani).
- Se spala fructele si se curata de codite. Se toarna apa cat sa le acopere si se pun la fiert, intr-un vas adanc. Se lasa sa fiarba 15 minute, apoi se adauga zaharul si batonul de vanilie. Se mai da cateva clocote, apoi se da de pe foc si se lasa la racit. Se pune in sticle cu gura larga, cu dop, si se da la frigider pana a doua zi.