- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEReteteCompot proaspat de coacaze albe si rosii

Compot proaspat de coacaze albe si rosii

Ingrediente:

  • 2 kg coacaze
  • 600 g zahar
  • 1 baton de vanilie

Mod de preparare:

  1. Un compot acrisor si proaspat, bun in locul sucurilor de toate felurile de la supermarket. Asa este, in compozitie intra zaharul, dar aici e vorba sa alegem raul cel mai mic si am folosit cantiatea minima. Indulcitorii si conservantii din comert sunt evitati, macar sarim produsele chimice, iar cantitatea de zahar este mult redusa. Dupa preparare, se poate opta pentru indulcire (daca vrei un suc mai dulce) si cu miere de albine (atentie la copiii sub doi ani).
  2. Se spala fructele si se curata de codite. Se toarna apa cat sa le acopere si se pun la fiert, intr-un vas adanc. Se lasa sa fiarba 15 minute, apoi se adauga zaharul si batonul de vanilie. Se mai da cateva clocote, apoi se da de pe foc si se lasa la racit. Se pune in sticle cu gura larga, cu dop, si se da la frigider pana a doua zi.
Articolul precedentQuiche cu broccoli
Articolul următorOrez cu caju si turmeric

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme