- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEReteteOrez dulce, cu scortisoara si nucsoara

Orez dulce, cu scortisoara si nucsoara

Ingrediente:

– 1 cana orez (250 g)

– 1 litru lapte

– 8 linguri zahar

– 1 lingurita scortisoara

– 1/2 lingurita nucsoara

– esenta de vanilie

Mod de preparare:

  1. Se spala orezul in mai multe ape pana se elimina amidonul (din el nu mai iese apa alb-laptoasa, ci apa ramane limpede). Se pune laptele intr-un vas adanc de 2 litri si se da pe foc, unde se lasa pana ce da primul clocot. Se adauga acum orezul si se amesteca bine, cat mai des, pentru a nu mai lasa laptele sa fiarba si sa dea in foc. De asemenea, amestecatul ajuta ca orezul sa nu se lipeasca.
  2. Dupa 10 minute, se adauga zaharul si esenta de vanilie. Se amestca in continuare, inca 5 sau 10 minute, pana cand orezul a absorbit tot laptele si a fiert. Daca e nevoie, se mai adauga apa.
  3. Se pune in castronele cat e cald si se presara cu scortisoara si nucsoara. Castronelele se pot pastra ca atare la frigider si se pot servi si reci.
Articolul precedentSalata de oua
Articolul următorQuiche cu broccoli

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme