- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIICand e pregatit pentru olita?

Cand e pregatit pentru olita?

Oare este pregatit pentru olita? Iata un ghid care te va ajuta sa intelegi cand esti momentul potrivit si ce trebuie sa faci, pas cu pas. Va fi un succes!

Asteapta momentul potrivit – Foarte multi parinti considera ca trebuie sa inceapa antrenamentul la olita la o anumita varsta, dar acesta este de fapt un intreg proces. Ideal este sa incepi usor, sa-ti mentii urmarirea scopului, sa-l lasi pe cel mic sa te vada cand folosesti toaleta, sa-i cumperi lenjerie intima cu personajele lor preferate si sa il incurajezi puternic atunci cand foloseste olita.

Urmareste semnele – Cand este momentul pentru chiloteii cu Spider-man? Probabil ca un indicator bun este atunci cand reuseste sa ramana cu scutecul uscat timp de mai multe ore; atunci cand are scaun regulat, cere sa i se schimbe scutecul pentru ca l-a murdarit si manifesta interes pentru toaleta. Copiii incep sa spuna pi-pi in jurul varstei de doi ani si poate ca ar trebui sa iei in calcul sa-l pui atunci pe toaleta.

Copiii sunt diferiti – Mersul la olita este un pas inainte pe care copilul tau il face in procesul normal de dezvoltare, iar atunci cand este „momentul”, acest lucru difera de la copil la copil. Daca impingi limita este foarte probabil sa pierzi runda si sa fii nevoit sa o iei de la capat. In primul rand asteapta sa primesti semne de la copilul tau si abia apoi gandeste-te sa urmezi sfaturile bunicii! Unii copii se apropie de varsta de patru ani si cu timiditate se decid ca este momentul si sunt pregatiti pentru a folosi olita.

Motivare prin recompensa – Pentru unii copii, imbratisarile sau pupicii reprezinta o motivare suficient de puternica, iar unii micuti chiar au nevoie de ceva stimulente. Nu este recomandat sa-i oferi ceva dulce atunci cand foloseste olita, pentru a-l face sa asocieze cu ceva „bun”, insa ai putea sa-i oferi o jucarie pe care si-o doreste de mult timp. Stickere, abtibilduri, discutii lungi la telefon cu bunica sau cu bunicul… orice drum ai alege, sa crezi in el, pentru ca te va duce catre succes!

Zi si noapte – Trebuie sa-ti asumi ca acest proces prin care cel mic invata sa-si faca nevoile la olita este unul lung, obositor si presarat cu momente de slabiciune in care vei crede ca poate a fost o decizia luata prea rapid si ca poate inca nu e este momentul pentru olita. Ziua va fi… ca ziua, insa ia in calcul ca noaptea este totusi lunga si este cel mai probabil ca micutul sa nu treaca peste ea fara sa se petreaca un accident. Este destul de firesc sa ude patul pana in jurul varstei de cinci ani, sustin medicii.

Articolul precedentDe ce nu se imbolnavesc unii copii?
Articolul următorEduca-l fara tipete

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme