- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIComportament6 motive pentru care sa-i iei o pisica

6 motive pentru care sa-i iei o pisica

Parintii se gandesc automat la toxoplasmoza si alergii atunci cand cuvantul pisica intervine in discutie. Dar exista cateva avantaje, deloc de neglijat, in a avea o pisica in casa, in preajma micutului tau. Uite 7 motive pentru care sa-i iei copilului o pisica.

1. Copiii care cresc pe langa o pisica au o stima de sine crescuta – spun psihologii.

2. De la micuta felina, un copil invata lectii despre empatie. Dat fiind ca animalul nu poate vorbi, copilul face eforturi suplimentare de a „comunica”, invata sa descifreze limbajul nerostit al pisicii si sa-i anticipeze nevoile, precum si sa delimiteze preferintele de lucrurile care o deranjeaza.

3. Copiii care cresc intr-o casa alaturi de o pisica sunt mai putin predispusi riscului de alergii sau astm.In preajma unei pisici cei mici devin mai joviali, mai comunicativi, mai expresivi, dar, paradoxal, si mai calmi. Ei invata sa isi tempereze anumite iesiri, care pot speria animalul si se adapteaza la reactiile acestuia.

4. Pisicile au fost folosite cu succes in terapia copiilor cu autism sau diferite probleme comportamentale.

5. Simpla urmarire cu privirea a unei pisici la joaca are, se pare, beneficii asupra creierului – conexiunile se formeaza mai rapid si mai profund atunci cand juniorul observa jocul pisicii si miscarile ei agile.

6. De la pisici, juniorii mai invata lectii valoroase despre spatiu personal – spre deosebire de caine, mult mai doritor de contactul cu stapanii, pisica isi exercita zi de zi independenta, iar copilul invata ca si oamenii, ca si animalele, au nevoie de spatiu personal. Ceea ce pentru tine, mami, este o veste buna – ar putea insemna ca in sfarsit, ai avea cateva minute „de voie”, in care cel mic sa nu mai fie agatat de fusta ta – la propriu, uneori:)

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme