- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEFamiliaCatina: antibiotic natural si remediu-minune

Catina: antibiotic natural si remediu-minune

Este considerata cel mai bun vaccin antigripal natural si un antibiotic natural pentru copii.  Deseori este comparata cu ginsengul, datorita multiplelor sale proprietati si actiuni terapeutice. Uite ce sa stii despre catina.

Catina este foarte bogata in vitaminele A, B, C, E, K, contine fier, potasiu si magneziu, precum si acizi grasi esentiali. Cantitatea de betacaroten din catina este mai mare decat cea continuta de morcovi. Daca cel mic o accepta, i-o poti oferi ca atare sau in combinatie cu miere (doar dupa varsta de 2 ani). Mai poti folosi catina cand prepari un suc de fructe, adaugand o lingura de fructe sau i-o poti administra celui mic sub forma de ulei, pentru a fi sigur ca o accepta.

Uleiul de catina este o sursa naturala de polivitamine cu rol tonifiant general, vitaminizant. Este indicat pentru copiii anemici si are un efect de stimulare a capacitatii de aparare a organismului. Foarte bun detoxifiant, uleiul de catina stimuleaza sinteza de proteine in ficat, si contribuie la imbunatatirea functiei de detoxifiere a ficatului.

Catina si uleiul de catina sunt indicate pentru problemele de ochi – stimuleaza acuitatea vizuale – si sustin buna fuctionare a inimii,  protejand vasele de sange si reducand nivelul de lipide si trigliceride din sange.

Catina sustine cresterea nivelului seric al colesterolului bun (HDL-colesterol), imbunatateste circulatia sanguina la nivelul capilarelor, fortifica peretii vaselor de sange,  protejeaza si stimuleaza regenerarea mucoasei tubului digestiv.

Se recoamanda si in caz de suprasolicitare fizica si intelectuala intensa, stres, pentru si inlaturarea starii de oboseala. Iar vestea buna pentru doamne este ca  uleiul de catina incetineste procesul de imbatranire,  anuland actiunea radicalilor liberi.

La ce mai este bun uleiul de catina

In caz de constipatie, poti folosi cu incredere ulei de catina – regleaza rapid tranzitul intestinal, fara efecte secundare.

Poti folosi uleiul de catina si ca antiinflamator, in cazul in care ai problem cu dintii. Freaca gingiile cu ulei de catina, pentru a preveni parodontoza si a ameliora durerile si imflamatiile associate cu aceasta.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme