Arata spectaculos si sunt de-a dreptul delicioase. Uite cum sa faci mere coapte, glazurate cu caramel si alune:
Ingrediente:
– 6-8 mere
– 200 g alune pisate
– 6 lingurite cu miere
Ingrediente pentru caramel:
– 100 g zahar brun
– 100 ml smantana pentru frisca
– 50 g unt
Mod de preparare:
- Pune merele pe o tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt. Pune deasupra lor miere si da-le la cuptor. Lasa-le cca 20 minute.
- Pune intr-o tigaie zaharul si da pe foc, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand zaharul incepe sa se caramelizeze, adauga smantana si amesteca bine. Pune apoi untul si amesteca pana obtii un caramel fin si cremos.
- Da deoparte, lasa sa se raceasca putin, apoi foloseste niste betisoare de frigarui astfel: infige-le in mere (taie surplusul de betisor), ia merele de betisor si da-le prin caramel, apoi printr-un strat de alune pisate.
- Exista si varianta in care introduci sosul de caramel si alunele in mar, sosul fiind facut primul. Dar daca scobesti interiorul merelor si scoti semintele, nu uita sa le stropesti cu zeama de lamaie inainte de a pune ingredientele inauntru.