- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NOU NASCUTIPrima alaptareProbleme cu alaptarea

Probleme cu alaptarea

breastfeeding

Picture 1 of 2

Atunci cand auzi ca mica ta minune s-a trezit din patut si plange, este posibil ca acesta sa isi doreasca sa fie hranit. Medicii au demonstrat ca in primii ani de viata este esential ca mamica sa il hraneasca pe puiul ei cu laptele matern cu scopul de a-l ajuta in procesul de crestere si pentru a-i intari sistemul imunitar. Totusi, trebuie sa stii ca exista unele situatii in care femeia intampina probleme de alaptare din motive fizice.

Secretia lactata
Una dintre problemele care pot aparea in cazul alaptarii este secretia lactata sau furia laptelui, cum este cunoscuta de majoritatea mamicilor. Aceasta situatie presupune umflarea sanilor datorita cantitatii de lapte acumulata in aceasta zona. Din pacate, o astfel de stare poate dura si cateva zile, perioada in care noi te sfatuim sa actionezi cu rabdare si sa nu apelezi la medicamente care ar putea dauna sanatatii copilului tau.

Mameloane mici
Nu fiecare mamica are sanii mari, motiv pentru care si cantitatea de lapte poate fi distincta. In cazul in care ai sanii mici, iar alaptarea este ingreunata, noi iti recomandam sa te asiguri ca ai un regim alimentar sanatos si sa apelezi la medic. Din pacate sunt mai multe femei intr-o astfel de situatie, care poate deveni si mai dificila in momentul in care sugarul este capricios sau nu reuseste sa apuce mamelonul in mod corect. De asemenea, trebuie sa iei in considerare faptul ca sanii sunt inegali, motiv pentru care si cantitatea de lapte poate fi diferita de la un mamelon la altul. In cazul in care te afli in aceasta situatie, te sfatuim sa incerci sa alternezi sanii, asezandu-l totusi pe cel mic astfel incat sa se hraneasca mai des din sanul mai plin.

Abces de febra
Si aceasta este una problemele care pot surveni in procesul de alaptare. In acest caz este recomandat sa apelezi la medic deoarece febra poate dauna organismului tau si, de asemenea, este posibil sa apara senzatii de durere in zona mameloanelor. Asadar, in acest caz, unii medici recomanda mulgerea sanului in mod manual, astfel incat mamicii sa i se administreze medicamente, fara a dauna laptelui.

Mameloane ombilicate
O alta dificultate care poate aparea in cazul alaptarii este reprezentata de mameloane omblicate, considerate o anomalie cauzata de mameloane turtite. In aceasta situatie se recomanda intarcarea precoce a sugarului. Cu toate ca poate produce senzatie de dureri si poate ingreuna procesul de alaptare, o astfel de complicatie nu inseamna ca sugarul nu va putea fi alaptat. Medicii au observat ca daca micutul este infometat si poate apuca in mod corect areola intre buze, el va putea fi hranit in mod corespunzator.

Asadar, acestea sunt cateva dintre problemele care pot aparea in procesul de alaptare a puiului tau, insa important este sa iti pastrezi calmul si rabdarea si sa nu apelezi imediat la un tratament medicamentos deoarece astfel de substante pot dauna sanatatii copilului. In cazul in care durerile persista, iti recomandam masarea zonei respective, o alimentatie sanatoasa și un somn odihnitor. Cu toate ca poate fi un proces mai dificil, alaptarea este una dintre cele mai frumoase perioade pe care o poate trai o mamica.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme