- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLECasa6 idei ca sa ai in locuinta aerul cat mai curat pentru...

6 idei ca sa ai in locuinta aerul cat mai curat pentru copilul tau

Copilul tau deja a inceput sa mearga si chiar daca are camera lui, acesta mai ajunge pana in living sau bucatarie daca ii lasi usa la camera deschisa. Trebuie sa stii ca pana intr-un an si nu numai, atat el cat si parintii au nevoie sa respire un aer cat mai curat. Aerul inchis si praful favorizeaza dezvoltarea microbilor si a germenilor foarte daunatori sanatatii. Fie ca este vorba de alergii, pneumonii, infectii sau pur si simplu disconfort, aerul trebuie sa fie cat mai bine ozonificat si ionizat.

1 Curata filtrele si sitele de aerisire periodic

Fa acest lucru mai ales in perioadele ploioase, cu precipitatii frecvente, in special toamna deoarece apa si particulele din atmosfera incarca filtrele, impiedicand aerul sa mai circule. De asemenea, in aceste orificii patrund de multe ori insecte care incearca sa se adaposteasca de ploaie si care raman blocate si genereaza apoi spori minusculi si alte bacterii periculoase pentru sanatate. Chiar daca n-ai neaparat aparat de aer conditionat la care sa schimbi piese, „guri de aerisire” ai cu siguranta in baie, in debara, in bucatarie si pe culoarele de tevi din bucatarie.

 2 Deschide ferestrele zi de zi

In anotimpul rece te poti rezuma la deschiderea ferestrelor atunci cand gatesti sau cand faci curatenie pentru a elimina praful si aburii. Daca ai in schimb geam termopan, acestea se pot deschide vertical si poti lasa aerul sa circule

3 Foloseste un purificator de aer

Daca nu vrei sa deschizi geamul in zilele ploioase sau foarte reci poti opta pentru un purificator de aer, acestea fiind recomandate pentru copii chiar de medici. Gasesti o varietate de modele cu zeci de functii pentru a imbunatati calitatea aerului pe care-l respiri in casa pe site-ul bestkids.ro

4 Sterge praful cat de des iti permite timpul

Praful se depune permanent pe mobila si pe obiectele din locuinta ta. Daca timpul iti permite poti intreprinde aceasta activitate zilnic, insa nu la mai putin de 3 zile, cand praful deja devine vizibil pe suprafete.  Mai mult decat atat, trebuie stiut ca praful din locuinta contine microorganisme si alte bacterii moarte, majoritatea exoliate de pe pielea ta din timpul somnului.

De cateva ori pe an este bine sa te ocupi de pereti si de suprafetele inalte, greu de accesat. Acestea nu sunt private de depunerea prafului si contribuie considerabil la deteriorarea calitatii aerului din incapere.

 5 Cand gatesti foloseste hota

Chiar daca bucataria e decomandata si are usa si geam propriu, e bine sa folosesti hota pentru ca aburii si mirosul se impregneaza in textura camerei unde e amplasata bucataria. Astfel te asiguri ca mare parte din aburii, fumul si mirosurile de mancare gatita nu vor strica atmosfera intregii case si nu ii vor atrage pe vecini spre apartamentul tau. Aburii pot crea igrasie si pot patrunde in haine si in par, lasand un miros neplacut pentru mult timp.

 6 Acopera mancarea

Fie ca este vorba de o tocanita sau de o salata de vara, cam orice fel de mancare va raspandi miros in jurulsau. Acopera vasele cu capace, atat in timpul gatitului cat si pana in momentul in care le introduci la frigider. La fel de eficienta poate fi si folia de aliminiu sau de celofan.

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme