- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
EVENIMENTE5429 de copii pleaca in vacanta cu ”ABC-ul animalelor de companie” invatat

5429 de copii pleaca in vacanta cu ”ABC-ul animalelor de companie” invatat

Copiii de clasa a doua din 61 de scoli bucurestene din sectoarele 2 si 3 ale capitalei incheie anul scolar cunoscand nu numai lectiile din programa, ci si ”ABC-ul animalelor de companie”! Programul educational initiat de Asociatia Producatorilor de Hrana pentru Animalele de Companie (ARPAC) si demarat in noiembrie 2012 a avut ca scop responsabilizarea copiilor cu privire la cresterea si ingrijirea animalelor de companie.

 

Arpac_image1Dupa 209 intalniri interactive intre copii si medicii veterinari, primii au invatat notiuni concrete si reguli simple despre convietuirea cu un patruped: cum trebuie hranit, spalat, periat, plimbat si iubit. Rezultatul: Bucurestiul are cu 5429 mai multi copii atenti la nevoile animalelor de companie si responsabili in cresterea acestora. Aceste atitudini pozitive se vor reflecta si in viata sociala si emotionasa a micutilor.

Fiecare copil a primit cate o brosura despre ingrijirea cateilor, respectiv a pisicilor, iar cei mai activi dintre ei au devenit ”Asistent de medic veterinar”, cu diploma cu tot. Si profesorii au avut ocazia sa afle lucruri interesante despre animalele de companie prin intermediul acestui program, in special despre impactul psihologic pozitiv pe care animalele il au asupra dezvoltarii copiilor, dar si asupra sprijinului important pe care il ofera acestea oamenilor, in special in privinta integrarii sociale.

Ne bucuram ca programul nostru a fost primit atat de bine in scoli si ca cei mici au fost receptivi la mesajele noastre. Am avut ocazia de a primi impresii de la parintii acestora in cadrul unui eveniment pe care l-am organizat de Ziua Copilului in Herastrau si am aflat ca cei mici au inceput sa fie mai atenti cu animalutul lor de companie si sa se implice mai mult in ingrijirea lui, ca un frate sau sora mai mare. Sunt astfel mai protectivi si mai grijulii si avem convingerea ca vor deveni adulti responsabili nu numai fata de animalele de companie Credem in beneficiile educarii detinatorilor de animale, de orice varsta, si vom continua cu siguranta actiunile de acest tip.”, a declarat Gratziela Bahaciu, Secretar General ARPAC.

Programul “ABC-ul animalelor de companie” a fost desfasurat de ARPAC, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar General al Municipiului Bucuresti si Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din Romania.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme