- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSI5 reguli de amenajare a camerei bebelușului

5 reguli de amenajare a camerei bebelușului

Nașterea unui copil este un bun motiv de sărbătoare în familie, mai ales că aceasta se extinde și devine din ce în ce mai mare. Există o serie de probleme pe care și le pun noii părinți, de la ceea ce va face copilul când va crește până la a-l învăța să aleagă ce e bine și ce e rău. Cum, însă, mai este cale lungă până acolo, principala preocupare a părinților rămâne amenajarea camerei bebelușului.
Camera copilului trebuie să fie gata până la nașterea acestuia, pentru ca părinții să scape de acest stres. Pot alege din numeroase modele de mobilier pentru nou născuţi, însă camera celui mic nu trebuie să găzduiască doar câteva piese de mobilier. Lucrurile sunt mai complexe, motiv pentru care am alcătuit o listă cu cele mai importante cinci reguli de care trebuie să țineți cont în momentul în care amenajați camera bebelușului.

Asigurați-vă că puteți avea totul la îndemână

Este important ca toate lucrurile de care aveți nevoie să fie la îndemână, în special atunci când bebelușul trebuie schimbat. Scutece, șervețele umede și diverse loțiuni pe care le folosiți, toate au nevoie de o depozitare la vedere. Puteți prinde câteva rafturi în perete care să nu ocupe spațiu și care pot fi montate în orice colț al camerei.

Folosiţi elemente de iluminat specifice

Camera celui mic va avea nevoie de cele mai multe ori de o atmosferă mai întunecată, pentru ca cel mic să poată dormi chiar și în miezul zilei. În momentul în care veți trage draperiile, camera acestuia va deveni o peșteră, iar cel mic se va speria în cazul în care se va trezi. Acesta are nevoie de lumină de veghe și este indicat să aplicați lustre sau lampadare cu lumină caldă, poate mai întunecată, pentru a-i putea induce celui mic starea de somn.

Evitați aglomerația

Camera copilului nu are nevoie de foarte multe elemente, iar amenajarea acesteia depinde în primul rând de spațiul de care dispuneți. Indiferent de mărimea camerei, aceasta trebuie să conțină doar strictul necesar, pentru a evita aglomerarea cu obiecte inutile. Este nevoie de un pătuț, de o masă pentru schimbat, un dulăpior cu hăinuțele celui mic și câteva rafturi ce pot fi prinse de perete pentru creme, loțiuni și alte produse pentru cel mic.
Folosiți culori calde
De la culoarea pereților, mobilier și până la covor, camera bebelușului trebuie să fie caldă. Trebuie să fie în culori plăcute, dar nu foarte stridente. Culorile calde îi vor transmite o stare de bine celui mic și îl vor ajuta să doarmă. Îi puteți aplica și unele stickere pe pereți, cu păsări sau elemente din natură. Păstrați cât mai simple culorile pereților și ale elementelor din cameră.
Introduceți mobilier pentru mami și tati
Poate veți dori să îl vegheați pe cel mic atunci când doarme, motiv pentru care ar trebui să găsiți un loc lângă pătuțul celui mic pentru un fotoliu. Un fotoliu pe care să puteți sta sau dormi în anumite momente, care să fie comod și să nu ocupe nici foarte mult spațiu.
Camera bebelușului este la fel de importantă ca nașterea lui, mai ales că acesta trebuie să se simtă bine în ea. El nu poate spune ce își dorește, dar îi puteți amenaja un spațiu în care cu siguranță se va simți bine. Păstrați o linie simplă, evitați aglomerarea spațiului cu elemente ce nu își au rostul și lăsați-l pe cel mic să descopere lumea începând cu camera lui.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme