- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSICamera bebelusului4 pericole care-l pandesc pe bebe acasa

4 pericole care-l pandesc pe bebe acasa

Venirea pe lume a bebelusului inseamna o schimbare radicala a stilului nostru de viata. Pe de o parte suntem emotionati, bucurosi si fericiti cat cuprinde, pe de alta avem mai multe griji si responsabilitati. De multe ori insa, nici nu banuim ca propriul camin, care pentru noi, adultii, este 100% sigur, ascunde o multime de pericole pentru ingerasul nostru. Iata patru dintre ele:
1. Mobilierul ascutit
Atunci cand amenajati camera micutului, trebuie sa aveti drept criteriu principal sanatatea si siguranta acestuia. Abia apoi va puteti gandi la ergonomie, multifunctionalitate, aspect estetic etc. In caz contrar, spatiul se va transforma intr-unul plin de primejdii pentru bebe. De pildă, un mobilier inadecvat, masiv, cu multe colturi ascutite, va fi o sursa permanenta de zgarieturi si vanatai pentru copilas. De altfel, expertii recomanda alegerea unor obiecte de mobilier cu un design prietenos (colturi rotunjite), realizate din materiale 100% naturale si finisate cu vopsele ecologice, pe baza de apa.
2. Materialele si finisajele toxice
Nu neglijati nici finisajele. Acoperiti peretii cu vopsele speciale pentru copii, nontoxice, pe baza de apa. In privinta pardoselii, evitati sa folositi placile ceramice, care sunt reci si dure, si alegeti un parchet din lemn natural, care are textura calda si prietenoasa. Eventual, acoperiti-l cu un covoras moale, pentru a atenua cazaturile micutului.
3. Prizele si intrerupatoarele
De cand incep sa faca primii pasi, bebelusii simt nevoia sa exploreze tot ce le iese in cale. In afara de telefoane mobile, telecomenzi, tablete, calculatoare, ei sunt atrasi ca un magnet de prize si intrerupatoare. Ce e de facut? Ideal ar fi ca aceste elemente sa fie amplasate, inca din proiectare, la o inaltime inccesibila curiozitatii lor. Insa cum astfel de situatii ideale sunt foarte rare, nu va ramane decat sa achizitionati accesorii speciale pentru prize. De asemenea, in magazine gasiti si multe alte accesorii concepute sa va protejeze puiul de pericolele casnice: protectii pentru frigider, sertare, dulapuri, colturi etc.
4. Scara

Este un loc pe cat de atractiv si fascinant pentru bebelusii de 6-24 de luni, pe atat de periculos. Cum va puteti proteja copilul? Foarte simplu! Nu trebuie decat sa va procurati doua porti de siguranta, pe care sa le montati astfel: una la baza scarii, iar pe cealalta la etaj, la capatul ei. Astfel, veti bloca accesul micutului la scara, evitand accidentele nedorite.

text: Lucia Lazar

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme