- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSI4 greseli cand incepi diversificarea

4 greseli cand incepi diversificarea

In primele 6 luni totul e mai simplu – bebe se alimenteaza direct de la mami sau din cutia cu formula, in cazul in care mama nu poate alapta. Dupa inceperea diversificarii lucrurile se complica.  Uite cateva dintre greselile pe care le comit mai toti parintii atunci cand bebe incepe diversificarea.

Ii dai numai piureuri

Unul dintre motivele pentru care momentul inceperii diversificarii se petrece in jurul varstei de 6 luni este ca atunci bebe are deja cativa dintisori pe care poate sa ii antreneze. Mamicile folosesc blenderele pentru a oferi o consistenta fina si cremoasa piureurilor, dar adevarul este ca bebelusul ar trebui deja sa inceapa cu piureuri destul de consistente, pasate cu furculita. Atentie insa la pericolul de inec – morcovii si marul sunt prea tari si se vor servi bebelusului bine pasate, pana ce acesta a implinit 8-9 luni.

Incepi cu cereale de orez

Cerealele de orez (pe care le gasesti la cutie) nu sunt neaparat cea mai buna varianta pentru inceperea diversificarii. Ele au e, drept, avantajul ca sunt hipoalergenice, dar sunt recomandate in special datorita faptului ca sunt suplimentate cu fier, bebelusul imputinandu-si rezervele de fier dupa vasta de 6 luni. Vorbeste cu pediatrul sa vezi ce alte variante de meniu poti oferi celui mic, pentru a preveni anemia feripriva.

Il indopi

Diversificarea este un proces prin care bebelusul face treptat cunostinta cu gusturi si texturi noi, dar parintii se asteapta ca cel mic sa inceapa sa manance meniuri solide de pe o zi pe alta, la fel ca un adult. in primele 7-8 luni de viata tot laptele ramane alimentul de baza, din care cei mici isi iau cei mai multi dintre nutrienti.

Ignori reactiile alergice

Cei mai multi dintre parinti considera ca micile bubite si iritatii care apar pe pielea bebelusilor sunt normale. Insa desi sunt des intalnite intr-adevar, ele constituie un indiciu ca cel mic are o reactie de tip alergic sau o intoleranta la un anumit aliment.

Daca nu poate procesa bine un anumit aliment acesta ar trebui repede indepartat din meniul celui mic, pentru a nu declansa iritatii de scutec (prin acidifierea scaunelor si schimbarea pH-ului urinei) si probleme digestive.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme