- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSICu bebelusul acasa20 de obiecte esentiale pentru ingrijirea bebelusului

20 de obiecte esentiale pentru ingrijirea bebelusului

Obiectele mari, esentiale, le-ati achizitionat deja. Ati ales si ati cumparat patutul, salteaua, masa de infasat, caruciorul, cadita de baie. Dar, pe langa acestea, colegii de la nou-nascuti.ro va recomanda sa mai adaugati pe lista de prioritati cateva cumparaturi absolut indispensabile.
newborn-2Desi par marunte, nu sunt deloc nesemnificative, si este de preferat sa existe deja in casa la venirea din maternitate. Atunci cand veti avea nevoie de ele, vor fi la indemana si nu vor necesita o sesiune de shopping intr-un moment in care timpul va lipseste cu desavarsire.

1. Pudra cu baneocin pentru ingrijirea bontului ombilical.

2. Comprese sterile, necesare atat pentru curatarea ochisorilor si a guritei celui mic, cat si pentru curatarea buricului.

3. Glicerina boraxata. Este de mare ajutor, atat pentru mamica, pentru ingrijirea posibilelor rani aparute la sani, cat si pentru bebe, pentru ingrijirea gingiutelor si a limbutei, cu ajutorul unei comprese sterile.

4. Crema cu oxid de zinc, speciala pentru tratarea iritatiei funduletului. Curatati bine zona si aplicati un strat de crema, pentru evita contactul direct al pielii cu scaunele si urina.

5. Ulei de migdale pentru bebelusi, foarte util pentru masajul de dupa baie.

6. Sampon anti-lacrimi si lotiune de spalat recomandate bebelusilor.

7. Aspiratorul nazal este o alta achizitie extrem de importanta. Toaleta nasului trebuie facuta in fiecare seara, dupa baie. Ajutoarele pentru realizarea acestei operatiuni sunt diverse: pompa nazala, betele de vata (cu protectie speciala pentru copii), aspiratorul nazal (cel mai eficace in cazul unor cantitati mari de secretii nazale) si serul fiziologic.

8. Scutece.

9. Ser fiziologic sau apa de mare pentru fluidizarea secretiilor nazale. Intai se aplica una-doua picaturi de ser fiziologic in fiecare nara, apoi se incearca extragerea secretiilor.

10. Servetele umede. Bebelu va fi sters cu acestea la fiecare schimbare a scutecului. In cazul in care face caca, mai utila este spalarea cu apa si sapun.

11. Prosoape bebe. Veti cumpara trei prosoape mari (speciale pentru baie) si cateva mai mici, pentru diferite ale nevoi.

12. Bavete sau lavete bumbac. Atunci cand papa, bebe murdareste totul in jur. Este nevoie sa va protejati hainele, punand la gatul bebelusului aceste bavete.

13. Cantar. Pentru a descoperi daca cel mic ia constant in greutate si nu are probleme de asimilare a lapticului, este bine sa nu asteptati vizita la cabinetul medical, ci sa cantariti bebelusul acasa, o data pe saptaman, inainte de baie si de masa de seara.

14. Vaporizator de camera. O camera cu aer uscat este daunatoare pentru cel mic.

15. Forfecuta de unghii cu varfurile rotunjite.

16. Ulei vigantol. Incepand cu a doua saptamana de viata, bebe trebuie sa ia suplimente de vitamina D.

17. Termometru digital pentru a lua temperatura copilasului rapid si sigur.

18. Cinci-sase biberoane pentru prima varsta si tetine din latex sau silicon.

19. Termos pentru transportarea laptelui cald atunci cand iesiti in parc.

20. Pompa de muls pentru mamica.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme