- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
LIFESTYLEFamilia15 trucuri in bucatarie - secrete de chef

15 trucuri in bucatarie – secrete de chef

Cand esti mamica, timpul intra la apa. Nu poti pierde minute in sir in bucatarie. Uite cateva trucuri, adunate de la chef-i de renume, care iti vor face viata mai usoara in bucatarie si mancarea mai gustoasa si mai sanatoasa!

  1. Tine intotdeauna condimentele intr-un loc intunecat si uscat, nu deasupra aragazului. Umiditatea, caldura si caldura fura din aroma condimentelor si le modifica si gustul.
  2. Daca gatesti conopida, adauga putin lapte in apa in care ai pus-o la fiert, cu un praf de sare – va ramane alba.
  3. Pune condimentele in mancare treptat, pe masura ce gatesti. Nu turna toata cantitatea la inceput sau la sfarsit, ci treptat. Mancarea va avea mai multa savoare.
  4. Nu inceara niciodata o reteta noua sau nu folosi un ingredient nou atunci cand gatesti pentru cineva important, ca mama soacra sau un sef de-al tau sau de-al sotului.
  5. Cand faci paste cu sos, fierbe pastele cu un minut mai putin fata de cat e specificat pe ambalaj si mai gateste-le inca un minut impreuna cu sosul.
  6. Inlocuieste maioneza din sosurile tale cu iaurt grecesc, cu 5 sau 10% grasime – e mai sanatos, iar sosurile sunt chiar mai gustoase si au aceeasi consistenta.
  7. Atunci cand toci verdeata, pune putina sare pe fundul de lemn inainte de a taia, asta impiedica verdeata sa se intinda pe tot tocatorul.
  8. Nu fi rigida in bucatarie – cartea de bucate nu e Biblia, retetele se pot interpreta si personaliza si asa face orice chef care se respecta. Nu e o drama daca inlocuiesti oregano cu cimbru.
  9. Atunci cand faci o mancare in care pui rosii, adauga-le intotdeauna la final – puse mai devreme incetinesc procesul de gatit.
  10. Daca vrei sa tai cu usurinta o bucata de bacon, pune-o timp de 10 minute la congelator, se va ingheta foarte putin, cat sa fie mai usor de taiat si sa o poti felia drept.
  11. Intotdeauna dupa ce fierbi legume, pune-le sub un jet de apa rece, pentru ca ele sa-si pastreze culoarea vie.
  12. Atunci cand tai gatesti cu usturoi este bine sa indepartezi asa-numita inima a usturoiului (tulpinita aceea galbui-verzuie) care provoaca arsuri stomacale. Dupa ce ai curatat sau tocat usturoi, pentru a indeparta mirosul, freaca jumatate de minut buricele degetelor de inoxul de la chiuveta sau freaca degetele cu o felie de lamaie.
  13. Daca ai scapat prea multa sare in mancare, poti adauga repede 2-3 felii de cartofi cruzi – vor absorbi imediat surplusul de sare.
  14. Cand pregatesti pandispan sau cozonac toate ingredientele trebuie sa fie calde, la temperatura camerei, nu reci, luate direct din frigider.
  15. Daca vrei sa scoti cat mai mult suc dintr-o lamaie, ruleaz-o putin pe blatul de lucru sau pe masa inainte de a o taia in jumatate sau pune-o sub jet de apa fierbinte.

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme