- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIAlimentatieTipuri de ulei care pot fi introduse in alimentatia copilului

Tipuri de ulei care pot fi introduse in alimentatia copilului

feeding-your-baby-finger-foods2-article

Picture 2 of 2

Stim ca mai toata lumea foloseste uleiul in bucatarie. In salate de cruditati, in ciorbele gatite de bunica, in mancarurile gatite de mama, uleiurile se regasesc si in alimentatia copilasilor. Totusi, nu toate uleiurile au un efect nociv. Poti alege si variante sanatoase, iar micutul tau se va bucura de o dieta echilibrata. Chiar daca este inca un prichindel si se alinta in patut sau deja alearga plin de energie prin parc, odata cu trecerea timpului, vei intelege de ce o alimentatie sanatoasa este atat de importanta pe termen lung. Cresterea si dezvoltarea armonioasa a puiului tau depind de tine.

Ce uleiuri sa introducem in alimentatia micutilor si de ce

Presat la rece, presat la cald, rafina sau nerafinat, din seminte sau din fel de fel de plante, pe piata poti gasi o gama larga si variata de uleiuri cu care poti gati. Iata ce ar trebui sa alegi pentru ingerasul tau:

1. Uleiul de floarea-soarelui: este cel mai cunoscut si utilizat ulei pentru gatit. Uleiu de floarea-soarelui este foarte bogat in Omega 6 si vitamina E si are un rol important in regularizarea metabolismului. Este de preferat sa cumperi pentru mesele prichindelului tau ulei de floarea-soarelui presat la rece (este mult mai aromat si foarte putin amarui)
2. Uleiul de masline: sa vorbim acum despre uleiul de masline extravirgin, adica presat la rece. Acesta nu contine deloc colesterol si contine o multime de vitamine esentiale pentru dezvoltarea puiului tau: vitamina A, K, B1, B2, C etc. In plus, datorita continutului de antioxidanti si acizi grasi nesaturati, ajuta organismul sa previna cancerul. Este unul dintre cele mai apreciate uleiuri de catre specialisti, deci nu ezita si foloseste-l in hrana copilasului tau.
3. Uleiul de susan: acesta reprezinta o sursa importanta de acizi grasi nesaturati, calciu, magneziu si antioxidanti si contine o cantitate semnificativa de vitamine (A, B, E)
4. Uleiul de rapita: acest ulei nu se regaseste prea mult in bucataria romanilor…din pacate! Are o multime de proprietati benefice pentru organismul micutilor, printre care anumiti acizi grasi ce impiedica depunerea de grasime pe vasele de sange si care favorizeaza dezvoltarea creierului si scaderea hipertensiunii
5. Uleiul de dovleac: reduce riscul aparitiei celulelor canceroase in organism, scade nivelul colesterolului, previne imbatranirea, elimina parazitii intestinali si regleaza digestia….da, toate acestea reprezinta beneficiile uleiului de dovleac!
6. Uleiul de porumb: are punctul de fierbere la un nivel extrem de ridicat, deci isi va pastra proprietatile in aproape orice conditii. Este extrem de bogat in vitamina E si iti va ajuta copilasul sa aiba un sistem digestiv sanatos
7. Uleiul solid: uleiul de palmier are punctul fierbere ridicat, de aceea este folosit mai ales pentru prajirea alimentelor. Foloseste-l cu incredere, deoarece contine betacaroten si vitamina A din belsug

In concluzie, uleiurile pot ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilasului tau si ii pot asigura un organism sanatos. Important este sa le folosesti cu moderatie si sa adaugi mereu elemente noi, pentru a-i oferi o alimentatie echilibrata. Pofta buna!

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme