- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiSomnul – 5 greseli majore facute de parinti

Somnul – 5 greseli majore facute de parinti

somnul-bebelusului

Picture 1 of 1

Datorita anumitor greseli pe care parintii le comit, de multe ori involuntar, copii nu-si pot face somnul cum trebuie.

Vestea buna este ca sunt greseli ce pot fi corectate.

Specialistii au descoperit 4 greseli grave, care influenteaza somnul copilului, si solutii de indreptare a lor.

  1. Culcatul mult prea tarziu

Astazi, majoritatea copiilor si adolescentilor dorm in medie cu o ora mai putin decat obisnuiau sa doarma parintii lor, iar motivele sunt: fie  lipsa unei rutine, facuta in timp de catre parinti, fie din cauza ca parintii care merg la serviciu si nu au ocazia sa-si vada copiii decat pe seara, prefera sa le amane ora de culcare pentru a mai petrece putin timp cu ei.

Toate aceste fapte vor avea efecte secundare asupra copilului nostru, el devenind tot mai obosit, refuzand sa se trezeasca dimineata, avand probleme cu adormitul si cu dormitul in sine pe parcursul unei nopti.

De asemenea, daca scolarii si prescolarii au prea multe activitati in timpul zilei, ora de somn cu siguranta va fi amanata pentru ca nu mai au timp sa-si pregateasca temele, iar somnul nu va mai constitui o prioritate. In timp toate acestea se vor traduce printr-o dispozitie capricioasa, copilul se va transforma si noi nu vom sti de ce.

Rezolvare: Stabiliti o ora de stingere si respectati-o cu sfintenie in fiecare seara. Daca este posibil si programul din timpul zilei permite, introduceti si o portie de somn la pranz. Nu asteptati pana cand copilul o sa dea semene ca-i este somn ca sa-l culcati. 15-25 de minute in plus inseamna foarte mult pentru el.

Pentru a va face o idee despre cat de mult doarme si cum puteti remedia acest lucru trebuie sa stiti ca in medie un bebelus doarme 12 ore pe noapte, prescolarii 13 ore, odata ce au renuntat la somnul de la pranz, in timp ce copiii mai mari pot sa doarma in jur de 10-11 ore.

Faceti un calcul si vedeti daca voi respectati acest numar de ore.

  1. Somnul se bazeaza pe miscare

Sunt numerosi parinti care cad in aceasta capcana, isi adorm si lasa copiii sa doarma folosindu-se de miscare. Intr-adevar ei adorm mai repede, dar asta nu inseamna ca au parte de un somn profund, odihnitor.

Rezolvare: Miscarea trebuie folosita numai pentru a-l calma pe micut, nu ca sa doarma.

Este ok sa-l leganati, dar acest lucru trebuie sa se opreasca imediat ce a adormit.

  1. Prea multe distrageri de la somn

Unii parinti cand isi aseaza in patut copilul, pentru a-l adormi, pornesc „caruselul” cu jucarii care, in functie de model, in afara de melodie, poate avea si diferite joculete de lumini.

Acestea nu vor reusi sa-l adoarma, din contra ii vor distrage atentia, iar somnul ii va fugi. Acelasi lucru este valabil si in cazul copiilor mai mari care imprejur au prea multe jucarii.

Rezolvare: Cand este ora de somn, este ora de somn! Nicio lumina nu mai trebuie sa fie aprinsa, cu atat mai mult in cazul unui nou-nascut care inca nu cunoaste frica de intuneric. Pentru ceilalti va puteti folosi de o lumina extrem de slaba, de veghe sau puteti lasa usa dormitorului deschisa astfel incat o raza usoara de lumina sa-i patrunda in camera.

  1. Inexistenta unei rutine a somnului

De cand ne nastem si pana devenim adulti cu totii ar trebui sa avem o rutina a somnului, mai ales bebelusii care au nevoie de acesta pentru a creste sanatos.

Daca acesta va fi invatat de mic si va fi mentinuta aceasta rutina va avea parte de un somn odihnitor pe masura.

  1. Schimbarea patului mult prea devreme

Unii parinti de indata ce copiii lor implinesc varsta de doi ani se grabesc sa-i cumpere un patut mai mare, fara sa stie ca pana la 3 ani sau chiar mai bine acestia nu sunt pregatiti pentru aceasta schimbare. Micutii inca nu sunt suficienti de dezvoltati pentru a sta intr-o zona limitata imaginar.

Rezolvare: Aveti rabdare! Va veni si vremea cand veti ajunge la aceasta etapa.

Sursa foto: blog.mambaby.com si gracenglamour.com

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme