In fiecare an, de Paste, orice roman se mandreste cu o serie de preparate culinare pe baza de miel. Drobul de miel, stufatul reprezinta retetele traditionale pascale.
Ingrediente:
- Maruntaie miel (ficat, plamani, splina si rinichi)
- 8 oua
- 3 legaturi de ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- 3 legaturi marar
- 2 linguri smantana
- 1 lingura de unt
- 2 linguri de faina
- 50 g ulei
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper
Preparare:
Se fierb maruntaiele de miel si se lasa sa se raceasca, apoi se taie in bucatele mici.
Ceapa se taie marunt si se caleste putin in ulei. Se toaca marunt si verdeata (patrunjelul si mararul) si apoi se adauga peste carnea tocata marunt, peste care se adauga si ceapa calita si 7 oua batute spuma cu mixerul. Amestecati si adaugati si sare, piper si 2 linguri de faina.
Se unge o tava bine cu ulei sau cu unt si se tapeaza cu restul de faina, se pune amestecul de drob si se da la cuptor la foc potrivit. Dupa aproximativ 10-15 minute se scoate si se adauga deasupra oul ramas, batut spuna. Se mai da la cuptor pentru aproximativ inca 30-35 de minute. Se urmareste pana prinde o crusta rumenita. Se serveste atat cald cat si rece, taiat felii, asezate pe frunze de salata verde si dupa preferinta cu smantana.
Sursa: http://www.codrosu.ro
Foto: http://www.bucatarescu.ro / http://retetelemarianei.files.wordpress.com