- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIISanatate copiiDe cate ori poate raci un copil?

De cate ori poate raci un copil?

raceala

Picture 2 of 2

„De cate ori poate raci un copil” – pare sa fie cea mai frecventa intrebare a parintilor, ajunsi uneori la limita rabdarii atunci cand isi vad copilul ca iarasi trebuie sa infrunte simptomatologia prea putin placuta a acestei afectiuni.

Un copil raceste cu atat mai mult cu cat este tinut in colectivitate. Cu toate acestea, raceala la copii nu face parte din cele mai ingrijoratoare afectiuni, fiind considerata o infectie virala a tractului respirator cu o durata de vindecate de pana la zece zile, chiar si fara administrarea unui tratament de specialitate.

Chiar si asa, raceala la copil determina o serie intreaga de simptome neplacute. Mucozitatile, durerile in gat, stare alterata de rau, oboseala, durere de cap, stare de epuizare fizica, stranut, tuse, nas infundat, dar si febra sunt cateva dintre semnele insotitoare ale racelii. Tinand cont de faptul ca raceala poate fi cauzata de o serie intreaga de factori, fiind cunoscute aproape 200 de tulpini ce pot determina starile mai sus amintite, un copil poate trece prin aceste stari de mai multe ori pe parcursul unui an.

Cu alte cuvinte, daca un copil raceste de trei-patru ori pe an sau chiar mai mult nu este considerat nimic neobisnuit, din contra poti considera ca imunitatea copilului tau este destul de puternica pentru a face fata contaminarii. Potrivit statisticilor medicale, un copil cu varsta mai mica de un anisor poate raci de circa 10-12 ori pe parcursul unui an, mai ales daca merge la gradinita sau la scoala. Atunci cand creste, numarul racelilor este mai mic, astfel ca in adolescenta copilul poate raci mai rar, de maxim 5-6 ori pe an.

Raceala nu se vindeca intotdeauna cu antibiotic. Administrarea acestor medicamente se va face doar atunci cand medicul constata ca infectia este de origine bacteriana si nu virala.

Hidratarea, odihna, alimentatia corespunzatoare, dar si tratamentele pentru reducerea starii febrile sunt principalele indicatii date de catre medic. In plus, atat pentru prevenire, cat si pentru vindecare este indicat ca orice copil sa respecte cu mare strictete regulile de igiena.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme