- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
FERTILITATESanatatea mameiCum scapam de anexita?

Cum scapam de anexita?

www-manstyle-ro_

Picture 1 of 2

Anexita reprezinta una dintre cele  mai frecvente afectiuni ale femeii. Asadar, opt din zece femei sunt afectate de anexita pe toata perioada in care acestea devin active sexual. Potrivit specialistilor, anexita se manifesta ca o stare de arsura locala, insotita de febra, dureri destul de profunde, precum si tulburari ale ciclului menstrual.

In cazul in care femeia acutizeaza astfel de probleme, vizita la medic devine obligatorie intrucat se poate pune in pericol starea de fertilitate si de ce nu, sanatatea genitala a femeii.

Folosirea prezervativului in timpul actului sexual devine obligatorie mai ales atunci cand partenerul este unul accidental sau unul pe care nu il cunoasteti de foarte mult timp. O relatie de durata, in care sa va cunoasteti reciproc nu mai necesita astfel de masuri de contraceptie. Totodata, folosirea prezervativului reprezinta o tactica des intalnita care sa va fereasca de infectiile cu transmitere sexuala.

Virusi sau paraziti de tipul chlamydia sunt destul de greu de descoperit si de tratat, dar care pot produce destul de mari si grave urmari pentru cei infectati. Multe dintre femeile infectate prefera sa urmeze tratamente dupa recomandarea prietenilor sau a farmacistilor si evita sa se adreseze medicului pentru rezolvarea acesteia. De aceea, specialistii va recomanda o vizita cat mai urgenta la medic in caz de aparitie a unor astfel de simptome jenante pentru femei intrucat va poate fi pusa sanatatea in pericol. De asemenea, daca va veti dori un copil este posibil sa va aflati in postura de a nu-l putea avea intrucat anexita, dar si alte boli cu transmitere sexuala va poate afecta functia de reproducere.

In cazul in care nu este tratata la timp va poate afecta sanatatea trompelor uterine, acestea imbolnavindu-se de stenoza. De aici si pana la o sarcina extrauterina nu mai este decat un pas.

Pentru a avea rezultate, tratamentul trebuie urmat de catre ambii parteneri sexuali. Tratamentul prescris va fi unul pe baza de antibiotice, antiinflamatorii locale si odihna timp de o saptamana. De asemenea, pe toata durata tratamentului este contraindicat contactul sexual.

Foto: http://www.manlifestyle.ro / http://www.timpul.md

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme