- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SCOLARICopilul la scoalaCum sa-l transformi intr-un scolar responsabil?

Cum sa-l transformi intr-un scolar responsabil?

200449839-003

Picture 2 of 2

Children (6-12) in class, one girl sleeping Original Filename: 200449839-003.jpg

Multi parinti isi doresc ca propriul copil sa devina un scolar responsabil. Mai ales in primele zile de scoala, lucrurile stau exact invers – copiii ramanand inca nostalgici dupa vremea vacantei, abia incheiate, sau dupa anii atat de liberi ai copilariei.

Tocmai de aceea, pentru a-ti transforma copilul intr-un scolar responsabil va trebui sa incerci sa ai in vedere o serie intreaga de lucruri, in asa fel incat, pe parcurs, sa poata exista o apropiere a acestuia de scoala.

Institutia de invatamant nu reprezinta pentru cei mai multi dintre copii o distractie, unii dintre ei considerand-o chiar o adevarata povara prin faptul ca dimineata va trebui sa se trezeasca pentru a ajunge la timp pe bancile scolii, dar si pentru ca sunt nevoiti sa invete, sa isi faca lectiile, demonstrand cadrelor didactice si parintilor perseverenta si studiu in invatare.

Ei bine, pentru a reusi sa il transformi intr-un scolar responsabil va trebui sa incepi din timp, uneori chiar din varstele fragede. Inca din primii ani ai vietii va trebui sa existe o apropiere a copilului de carte. Pentru a reusi acest lucru parintii vor trebui sa le citeasca cu regularitate povesti copiilor, mai ales inainte de culcare.

Unii dintre copii cunosc care sunt regulile de caligrafie inca din anii gradinitei, asa ca, acomodarea acestora cu scoala va fi mult mai usoara.

A fi un scolar responsabil inseamna a persevera in studiu, a respecta intru totul indrumarile cadrelor didactice si a se dedica studiului pe tot parcursul anului, constient fiind de necesitatea invatarii si aprofundarii informatiilor.

Parintii vor trebui sa le acorde sprijinul ori de cate ori au nevoie pentru a-si face temele, sustinandu-i intotdeauna in actiunile si demersurile lor scolare. A-i implica in multe activitati educative este un beneficiu pentru viata de scolar.

Lectura suplimentara reprezinta o necesitate pentru dezvoltarea vocabularului si limbajului. Tocmai de aceea, parintii trebui sa isi indrume copiii sa citeasca o anumita bibliografie  recomandata varstei de catre cadrele didactice.

Motivatia este una dintre solutiile cele mai practice pentru a-l transforma intr-un scolar responsabil. Fie ca este motivat moral, fie material, copilul va invata pentru a da dovada parintilor de perseverenta si comportament adecvat regulilor scolii. Asadar, ii poti promite copilului un anumit cadou, pe care si-l doreste cu ardoare, cu conditia ca acesta sa isi indeplineasca parcursul anului sarcinile de scolar. De asemenea, vacanta mult visata, plimbarea alaturi de parinti, dar si alt gen de promisiuni care sa satisfaca dorintele elevului sunt alte variante de motivatie.

Discuta cu copilul tau despre importanta scolii, dar si despre ceea ce semnifica, de fapt, studiul zilnic si cum anume ii poate ajuta sa se dezvolte in mediul social. Discutiile cu copilul nu vor face altceva decat sa le aduca copiilor tot mai multe informatii referitoare la nevoia de invatare zilnica.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme