- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIIgiena bebelusuluiCeara din urechile bebelusului

Ceara din urechile bebelusului

Atunci cand esti proaspat parinte iti vei pune o serie completa de intrebari cu privire la sanatatea copilului tau. Vei avea o serie intreaga de nelamuriri, nestiind daca e normal sa se intample asa sau nu. Printre astfel de intrebari putem numara si problema cearei din urechile bebelusului.

Multi parinti vor fi tentati sa foloseasca betisoare pentru eliminarea cerumenului, considerand-o daunatoare pentru urechile celui mic. In realitate nu este deloc asa. Glandele care secreta ceara din urechi ajuta la protejarea timpanului, aceasta reusind sa opreasca praful si murdaria care se pot fixa pe timpan.

Ceara se va forma in urechea interna, trecand apoi in cea externa, de unde va fi eliminata.

Chiar daca este benefica pentru bebelus, ajutand la protejarea timpanului celui mic, aceasta poate fi nociva atunci cand este in cantitati mult prea mari. De multe ori, glandele vor secreta multa ceara, ce nu va putea fi eliminata foarte rapid, iar in acest mod se va acumula in urechea externa o cantitate mult prea mare care ar putea cauza unele probleme:

–         poate aparea senzatia de mancarime;

–         durere;

–         diminuarea auzului datorita unei cantitati marite;

–         senzatie de zgomot in ureche.

De aceea, este indicat a realiza o igiena stricta si in aceasta regiune a corpului bebelusului. Va trebui sa privesti zilnic in urechea celui mic pentru a observa cantitatea de ceara din ureche. Chiar daca este in proportie destul de mare nu folosi betisoare de urechi intrucat pot fi destul de periculoase.

Cantitatea marita de ceara nu va produce febra sau dureri majore copilului. Daca totusi esti nelamurita atat in ceea ce priveste cantitatea de ceara, consistenta sau culoarea acesteia, apeleaza la indiciile medicului pediatru care supraveheaza starea de sanatate a copilului. O cantitate mai mare de ceara, cu o consistenta sau culoare diferita poate crea semnele aparitiei unei otite, periculoase pentru sanatatea urechii interne a sugarului.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme