- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINAProbleme sarcinaRiscurile unei sarcini cu RH negativ

Riscurile unei sarcini cu RH negativ

gravida (www.arhivafoto.ro)In jur de 15% din populatie au RH-ul negativ, iar in anumite situatii, femeile insarcinate cu RH-ul negativ risca de a avea probleme cu sarcina.

De obicei prima sarcina nu ar fi in pericol, deoarece in sangele mamei se formeaza anticorpi care nu ii dauneaza fatului, acestia neputand traversa placenta.
Dar chiar si asa inca de prima nastere femeia trebuie vaccinata. Cel mai important la o gravida printre primele analize pe care trebuie sa le faca sunt cele pentru stabilirea RH-ului.
Daca acesta este negativ, sarcina trebuie urmarita pas cu pas de doctorul ginecolog pentru a putea fi prevenite riscurile la care este expus fatul cum ar fi: de la o mica anemie pana la retard mintal sau chiar mai rau moartea copilului.
Femeile care fac intreruperi de sarcina nu li se depisteaza RH-ul, iar in spitale, dupa ce nasc, nu sunt vaccinate chiar daca sunt depistate cu RH-ul negativ.
Probabilitatea ca fatul sa aiba probleme este de peste 50% si asta doar in cazul in care mama are RH-ul negativ iar tatal pozitiv.
Nu exista nici un risc pentru bebelus atunci cand si mama si tatal au RH-ul negativ si nici atunci cand tatal are RH-ul negativ si mama pozitiv.
Exista posibilitatea ca si la prima sarcina sa apara accidente, in cursul carora globulele rosii ale copilului intalnesc sangele mamei. Specialisti recomanda tuturor mamicilor vaccinarea in caz de incompatibilitate cu partenerul.
Daca medicul considera ca viata copilului este in pericol, se poate declansa prematur nasterea, sau daca bebelusul este prea mic i se face transfuzie sangvina intrauterina. Toate aceste tehnici sunt aplicate si de medicii romani.

Sursa: www.copiisimamici.ro

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme