- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIComportamentDrama copilului parasit

Drama copilului parasit

copil care plange (www.shelbycounselingassociates.org)Nu de putine ori auzim stiri de genul: “a plecat la munca in strainatate si l-a lasat cu bunica”. Cu toate acestea, copilul se simte parasit de catre parinti.

Indiferent de grija pe care i-o poarta bunica, indiferent de banii trimisi de catre parinti din strainatate, copilului ii lipseste afectiunea, simtindu-se parasit, suparat, abandonat, trecand astfel printr-o adevarata drama.

In aceasta situatie se afla si Cosmin – un copil de 11 anisori care a fost lasat de catre mama inca din momentul in care avea 7 anisori. Cu toate acestea, promisiunile mamei au fost ca se va intoarce intr-un an si ca vor putea mai apoi sa stea impreuna linistiti, departe de grijile financiare.

Insa, situatia este cu totul alta….Bani exista, dar cum dorinta de mai mult se numara printer preferatele oricui, aceasta nu si-a tinut promisiunea, venind doar pentru a-l vizita o luna pe an, in vacanta de vara. Insa, Cosmin se simte parasit, abandonat…

Drama copilului parasit nu este una de neglijat, potrivit psihologilor. Acestia nu vor putea sa se integreze usor in colectiv, se vor simti inferiori si chiar nu se vor putea concentra asupra lectiilor scolare. De aceea, rezultatele de la scoala nu vor fi tocmai bune, indiferent daca copilul are un coeficient de inteligenta ridicat. Consumul de droguri, fumatul, absenteismul scolar sau chiar savarsirea unor infractiuni nu sunt decat extremele unei astfel de situatii.

Cu toate ca parintii apar in vacanta de vara pentru aproximativ o luna, copilul se simte in continuare parasit. Ce poate fi mai frumos decat sa iti privesti copilul cum doarme, cum se joaca si cum iti zambeste recunoscator ca ai grija de el….

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme