- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
gastronomieCiorbă acră – „panaceu” după ospățul de Ziua Îndrăgostiților

Ciorbă acră – „panaceu” după ospățul de Ziua Îndrăgostiților

O cină romantică este plină de magie, dar vrajă se cam rupe când, din cauza excesului culinar, intervine acea senzație neplăcută de rău. Vizitele la prieteni sau la restaurant s-au lăsat sigur și cu fripturi, dulciuri și băutură. Ce te faci, însă, cu starea de „vinovație” că ai mâncat sau ai băut atât de mult și cu mahmureala de a doua zi? Este de preferat să nu ai parte de ele, dar dacă se întâmplă, există întotdeauna soluții.

Efectele exceselor pentru organism

Alcoolul are rol diuretic, ceea ce duce la eliminarea fluidelor din organism. Odată cu acestea se pierd, însă, și săruri esențiale cum ar fi potasiul și magneziul. În același timp, nivelul zahărului din sânge este perturbat, iar toxinele rezultate în urmă consumului de alcool pot rămâne în organism chiar și o jumătate de zi după consumație. Toate aceste procese duc la instalarea stării de mahmureală, care se manifestă sub formă de dureri de cap, greață, amețeli, sensibilitate la lumina și sunet, dureri musculare și iritabilitate.

O ciorbă care poate fi consumată la orice oră din zi

O ciorbă cu un conținut predominant de rădăcinoase (morcov, țelină, păstârnac, pătrunjel), legume cu conținut glucidic mic (fasole păstăi verde/galbenă, dovlecei, praz, roșii, ceapă, ardei) și cu un adaos redus de ulei și fără prăjeli (ceapă prăjită) are un conținut caloric redus și reprezintă un aliment corect pentru orice moment al zilei, inclusiv pentru o cină ușoară. Iar dacă acestui amestec „magic” îi mai adăugăm și Vegeta Borș cu Legume sau Vegeta Borș cu Verdeturi gustul și aspectul ciorbei vor fi desăvârșite.

Borșul – „medicamentul” contra mahmurelii

O cină romantică fără șampanie este că o petrecere fără muzică. Care ar mai fi farmecul? Și cum șampania a fost doar introducerea în atmosferă sentimentală, este bine să știi ce poți face a două zi pentru a combate inevitabilă stare de mahmureală.

O ciorbă la care vei adaugă și Vegeta va face minuni după așa răsfăț gastronomic dar te va scoate și din starea de mahmureală. Gustul acrișor al ciorbei dat de borș îți va da un binemeritat refresh. În plus, ciorbă hidratează și ușurează digestia, reunind toate vitaminele și mineralele din legume.

Privește supele și ciorbele că pe niște remedii naturale savuroase

Din bătrâni se spune că ciorba și supa în egală măsură alungă răcelile dacă sunt fierbinți, răcoresc dacă se consumă reci, hidratează și încărcă organismul cu sănătate dacă sunt proaspete. În general ele suplinesc consumul de ceai sau de alte lichide necesare hidratării. O farfurie de supă sau ciorbă contribuie la cei doi litri de lichide recomandați să-i bem zilnic.

În plus, orice ciorbă sau supă de legume are efect antioxidant și previne constipația.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme