Dacă vrei să mănânci pește la cină, optează pentru cartofi cu şprot şi smântână la cuptor. Ingredientele care vor face ca reţeta aceasta să nu dea greş.
Ai nevoie de 1.2 kg cartofi, 500g ceapă, 400g Eva şprot afumat în ulei vegetal, 600ml smântână, 4 linguri unt, 5 linguri pesmet, sare şi piper. După ce toate ingredientele au fost pregătite, se curăţă cartofii şi se taie felii sau se dau pe o răzătoare cu ochiuri mari. Ceapa va trece şi ea prin acelaşi tratament de curăţare şi feliere foarte fină, după care va fi prăjită în unt, fără a-şi schimba culoarea. Totul se prepară într-un vas termorezistent pe care va trebui să îl ungi cu unt, să aşezi în el un prim strat de cartofi peste care se toarnă apoi jumătate din cantitatea de ceapă şi de şprot. Se condimentează, după care se repetă aceiaşi paşi, finalizând cu un ultim înveliş de cartofi. Totul va fi îmbrăcat în smântână şi, mai apoi, în pesmet, iar din loc în loc vei fi nevoit să înfigi cubuleţe de unt pentru ca totul să se topească şi contopească într-o nebunie de arome. Nu mai ai de aşteptat decât 50 minute care pot fi o tortură în faţa preparatului care se va rumeni la cuptor, dar o tortură care va exalta orice nas care va trece prin apropiere.