- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINAAlimentatie gravidaCum sa scapam de pofta de dulciuri in sarcina?

Cum sa scapam de pofta de dulciuri in sarcina?

gravida care mananca fructe (http://blog.workout-x.com)Poftele de dulciuri in sarcina sunt destul de frecvente, dar la fel de daunatoare. De regula, viitoarele mamici incearca sa se hraneasca dublu, mancand pentru doi si astfel nu reusesc sa scape de pofta de dulciuri.

Cu toate acestea, medicii recomanda ca gravidele sa evite consumul de dulciuri in sarcina intrucat poate deveni extrem de periculos atat pentru mamica, cat si pentru bebelus.

De aceea, iata cateva idei pentru a se diminua pofta de dulciuri in sarcina:

  • Incearca intotdeauna sa iei micul dejun. De regula, acesta iti va asigura aportul de energie pentru intreaga zi, nefiind pusa in situatia de a mai consuma alte alimente care sa iti ofere un supliment de energie.
  • Mananca putin si des – in timpul zilei este indicat sa iti structurezi orele de masa in asa fel incat niciodata sa nu iti fie foame si nici sa te simti foarte satula.
  • Incearca sa ai parte in timpul zilei de mici gustari pe baza de fructe. De regula, prin aportul lor de zahar vor putea inlocui pofta de dulciuri in sarcina.
  • Consuma apa – in cazul in care vei bea suficienta apa in timpul zilei te vei simti satula si, astfel, nu vei mai avea pofta.
  • Fa sport – daca vei reusi sa ai o activitate care sa iti acopere tot restul timpului vei reusi sa uiti de starea de foame sau de pofta de dulciuri.
  • Nu merge in cofetarii – in cazul in care vei ajunge in cofetarii, pofta de dulciuri va fi foarte mare si nu vei putea abtine.

 

Articolul precedentAlimente minune in sarcina
Articolul următorCe sa nu consumam in sarcina?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme