- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISanatateBebelusul are diaree…ce fac?

Bebelusul are diaree…ce fac?

maria-cameliaAtunci cand bebelusul are diaree te intrebi ce sa faci si cum anume sa il protejezi. Sistemul digestiv al bebelusului este unul foarte plapand si inca incomplet dezvoltat.

De aceea, regimul alimentar si stilul de viata al bebelusului este destul de important pentru mentinerea sanatatii digestive a copilului.

In cazul in care constatati ca bebelusul are diaree, prezentand scaune moi si dese este indicat sa urmati cateva reguli stricte legate atat de respectarea unui regim, cat si de respectarea unor reguli de igiena cat mai stricta.

Din punct de vedere alimentar este indicat ca bebelusul sa consume alimente pe baza de amidon. Morcovul, cartoful, orezul sau banana sunt recomandate de catre medici pentru ca bebelusul sa scape de diaree. De asemenea, ceaiul de menta si cel de afine, neindulcite, il vor ajuta pe cel mic sa scape de aceasta stare destul de neplacuta.

Incercati in toata aceasta perioada sa evitati alimentele grase sau pe cele diuretice precum piersicile sau perele. Nici fasolea sau varza nu trebuiesc consumate in tot acest timp intrucat pot provoca diaree sau scaune moi.

Tratamentul pentru combaterea diareei consta in administrarea urmatoarelor medicamente,  in functie de recomandarea medicului pediatru:

  • Enterol;
  • Debridat;
  • Smecta.

Alaturi de indicatiile de mai sus incercati sa respectati cateva reguli de igiena. Este indicat ca micutul sa evite sa consume alimente nespalate. In acelasi timp, spalatul pe maini devine obligatoriu inainte de fiecare masa.

In cazul in care constatati ca starea bebelusului se inrautateste  adresati-va de urgenta medicului intrucat starea de deshidratare produsa de diaree  este destul de perioculoasa, putand conduce chiar la deces.

 

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme