- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
EVENIMENTENicu Bocancea reprezinta Romania la Campionatul European de Floristica

Nicu Bocancea reprezinta Romania la Campionatul European de Floristica

Performanta extraordinara pentru Nicu Bocancea, designer-ul florist al Florariei Iris, care va reprezenta anul acesta Romania la Campionatul European de Floristica, cea mai importanta competitie de acest gen din lume. Campionatul se va desfasura la Genova, intre 8 si 9 aprilie, si va reuni artisti din 23 de tari din intreaga Europa.

Nicu Bocancea a fost desemnat reprezentantul Romaniei de catre Asociatia Antreprenorilor din Domeniul Floristic. Vestea ca va concura cu cei mai buni din domeniul in care creeaza cu atat de multa pasiune a adus cu sine zile intregi de pregatire speciala pentru acest campionat. Timp de sase luni, Nicu a studiat temele propuse, s-a documentat si a simulat probele din concurs, pentru a calcula timpul necesar realizarii tuturor aranjamentelor florale. Mai mult decat atat, fiecare suport care va gazdui creatiile sale a fost construit manual din lemn, scoarta de copac, plexiglas, sticla si multe alte materiale naturale deshidratate.

Desi este autorul a nenumarate creatii in domeniul floristic si are in palmares premii de prestigiu, Nicu este constient de impactul pe care il va avea asupra sa cea mai importanta competitie de pana acum la care participa: „Campionatul acesta este cea mai mare provocare de pana acum, dar si o responsabilitate imensa. Reprezentam nu doar Floraria Iris, ci si Romania intr-un domeniu destul de nou si putin cunoscut in tara noastra. Participarea la acest nivel va da oricarui florist din tara noastra increderea ca meseria lui este una speciala si ca isi poate urma visul, pasiunea. Va fi inca un lucru bun pe lista celor pe care le pot face romanii in tara lor si, sper eu, va ajuta la schimbarea in bine a imaginii Romaniei. De asemenea, aceasta participare este implinirea muncii desfasurate cu pasiune si perseverenta de intreaga noastra echipa si este dedicata tuturor clientilor care ne-au trecut pragul in ultimii 45 de ani – fara ei nu am fi existat”, a declarat Nicu Bocancea inainte de a pleca in Italia.

Nicu Bocancea are 38 de ani, iar de 16 ani spune povesti prin intermediul florilor. A mai participat la trei competitii internationale de floristica, trei nationale, unde a obtinut nu mai putin de cinci premii I, si a fost, in calitate de ambasador al Floral Fundamentals, la expozitia din luna februarie din Essen. I-au fost, de asemenea, publicate patru lucrari in doua editii consecutive a prestigiosului International Floral Art, catalogul pentru care cateva sute de floristi din intreaga lume isi trimit operele in speranta ca juriul le va selectiona pentru a fi publicate.

_DSC0064 _DSC0111 _DSC0274 _DSC9845

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme