- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIActivitati educativeDe ce sunt stelele atat de departe de noi...?

De ce sunt stelele atat de departe de noi…?

stelele pe cer (www.geaninalisandru.files.wordpress.com)Nu de putine ori curiozitatea puiului tau te-a pus intr-o situatia fara raspuns. „De ce?” – par a fi primele cuvinte aflate pe buzele fiecarui copil atunci cand observa ceva nou sau are nelamuriri cu privire la lumea ce il inconjoara.

Asa ca….de ce sunt stelele atat de departe de noi si de ce nu le putem atinge…?

Iata ce trebuie sa ii raspunzi:

Stelele fac parte din universul ceresc, fiind situate la o distanta destul de mare de noi, in asa fel incat niciodata sa nu le putem atinge sau sa putem pasi in propria lor biosfera.

Cea mai apropiata de Pamant este Soarele de care ne putem bucura in fiecare clipa. Insa, nici acesta nu este la un pas distanta, despartindu-ne de el 150 de milioane de kilometri. De aceea, pentru a putea ajunge la el cu masina probabil noua ne-ar fi necesari aproape 100 de ani sau mai mult. Insa, luminii, pe care el o emana, nu ii trebuiesc decat 8 minute pentru a ne putea incalzi si pentru a ajunge pe Pamant.

O alta stea apropiata de Pamant este Proxima Centaurus. Cu toate acestea pentru a ajunge la ea este nevoie de 4 ani lumina, ceea ce inseamna o cifra destul de mare.

Chiar daca le zarim stralucirea, nu trebuie sa gandim ca ele sunt atat de aproape de noi. Cu siguranta, aproape toti am observat stralucirea lui Sirius, cea mai stralucitoare de pe cer, insa pentru a ajunge la ea este nevoie de 8 ani lumina. Exista unele si mai indepartate, pentru a ajunge la ele fiind nevoie de 1500 de ani lumina.

 

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme