- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIComportamentDespre udarea patului

Despre udarea patului

Udarea nocturna a patului este adesea o problema de maturitate: copilul are nevoie de timp pentru a invata controlul vezicii urinare pe timpul noptii. Probabil ca viteza de maturizare este mostenita: de multe ori, cel putin unul dintre parinti are antecedente similare in copilarie.

Udarea patului in timpul zilei, poate fi cauzata de unul din urmatorii factori: dezvoltare imatura si neputinta de a simti senzatii la nivelul vezicii urinare, dificultati de atentie si in gestionarea unor emotii puternice, cum ar fi anxietatea.

De obicei udarea patului nu este cauzata de probleme psihologice, ci tine mai degraba de o intarziere a dezvoltarii, ceea ce inseamna ca fiul sau fiica ta il va depasi odata cu inaintarea in varsta. Totusi, udarea patului poate naste simptome psihologice cum ar fi rusinea, evitarea dormitului la prieteni si un sentiment de inadecvare.

Udarea patului poate fi foarte solicitanta pentru toti cei implicati si poate duce la un conflict cu adultii, ceea ce duce mai departe la un enurezis (udare a patului) si mai frecvent.

Interventie posibila:

  • In cazul unui copil de cinci sau sase ani, ia in considerare tratamentul medicamentos recomandat de catre specialist, pentru a-l ajuta pe cel mic in problemea udarii patului atat in timpul zilei, cat si noaptea. Inainte de aceasta varsta, actiunea de udare a patului este considerata normala;
  • Utilizeaza un instrument comportamental, ca de pilda o alarma care suna atunci cand salteaua se uda. Copilul trebuie sa isi doreasca intr-adevar sa se opreasca din udarea patului pentru ca aceasta metoda sa functioneze;
  • Daca apar conflicte cu adultii, apeleaza la terapie de familie pentru a reconcilia diferentele si pentru a aduce pe toata lumea de aceeasi parte a baricadei.

Sursa: Ajuta-ti copilul sa revina pe calea cea buna, Kenneth H. Talan

sursa foto: www.completehealthnews.com

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme