Ingrediente:
- 1 piept de pui fiert, taiat cuburi
- 500 g broccoli
- 500 g conopida
- 2 catei de usturoi tocati
- 2 cepe verzi, tulpina, taiata rondele
- 4 oua mari
- 1 cana branza telemea rasa
- sos Tabasco
- sare si piper – dupa gust
- 1 lingura suc de lamaie
Pentru topping
• 1/2 ceasca smantana
• 1/2 ceasca branza rasa
• 3/4 cana parmezan
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 180°C. Une cu ulei un vas rotund pentru cuptor de cca 25 cm diametru.
- Curata broccoli si conopida, spala-le si taie-le in bucati cat mai mici (ii poti lasa si mai mari daca iti place, dar aceasta este o strategie verficata pentru ca cei mici sa nu descopere „inamiculˮ verde din farfurie).
- Se pun in vasul pentru cuptor brocoliul si conopida, carnea de pui tocata, ceapa si usturoiul. Se amesteca bine. Se stropesc cu zeama de lamaie si sos Tabasco. Separat, se bat ouale cu 1 cana de branza rasa, apoi se toarna deasupra legumelor din tava.
- Se amesteca in tava cu o lingura de lemn, ca sa patrunda ouale peste tot, apoi se presara deasupra ingredientele pentru topping. Se da tava la cuptorul preancalzit, timp de o ora. Se lasa sa se odihneasca 15 minute inainte s-o scoti din tava.