- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIDezvoltarea copiluluiCum sa ai grja de viitorul copiilor tai

Cum sa ai grja de viitorul copiilor tai

Daca abia te pregatesti de primul an de gradinita sau de scoala al copiilor tai, ai inceput un lung drum al preocuparilor pentru viitorul lor. Urmeaza primele lectii, primele note si, dupa cativa ani, intrebarile despre transformarea lor in adulti responsabili. Insa cum poti face ca acest drum sa fie unul lin si productiv pentru toata lumea?

Iata cateva sfaturi despre cum sa ai grija de viitorul copiilor tai:

  • Inscrie-i la cat mai multe cursuri

Inca de la gradinita, poti sa ii inscrii la cursuri cat mai variate, pentru a-i ajuta sa isi dea seama ce le place si ce lucruri ar putea sa faca pe termen lung. Fie ca e vorba de limbi straine, sporturi sau alte activitati, lasa-i sa experimenteze cat mai mult!

  • Investeste in viitorul lor

Cea mai buna investitie ramane in educatie, atunci cand vine vorba de copiii tai. Atunci cand vor fi adolescenti, este posibil sa isi doreasca sa urmeze facultati in strainatate sau diverse cursuri si specializari. De obicei, ele sunt destul de costisitoare si, alaturi de cheltuielile zilnice cu care vin la pachet, pot atinge sume greu de permis. De aceea, este bine sa iti faci un cont de economii de pe acum. Banca Transilvania, spre exemplu, are un program special in acest sens, numit KidCONT, care te ajuta sa pui bani deoparte pentru viitorul copiilor tai, depozit pe care il poti realiza chiar online.

  • Asigura-le cat mai multe calatorii

Calatoriile sunt experiente extrem de valoroase, prin care copiii vor intelege mult mai bine lumea in care traiesc. Fie ca ii trimiti in tabere sau excursii, ori mergeti cu toata familia, calatoriile ii vor invata mai multe lucruri decat o poate face o lectie dintr-un manual, uneori.

  • Nu le ingradi pasiunile

O greseala pe care o fac multi parinti este sa le ingradeasca micutilor lor pasiunile, spunandu-le ca acestea nu au niciun sens. Daca ii place sa picteze si tie nu ti-ar conveni ca el sa devina pictor, nu ii induce ideea ca acesta ar fi un lucru rau, spre exemplu. Lasa-l sa decida singur, ulterior, la varsta la care va fi cazul sa faca asta.

  •  Asculta-le povestile

Incearca sa faci exercitii de comunicare cu copiii tai si sa afli cat mai multe despre ce se intampla cu ei zi de zi. In felul acesta, le vei arata ca toate sentimentele lor sunt importante si vei afla si multe detalii despre ce si-ar dori sa faca in viitor, ce le place si ce le displace. Afla de la ei, inainte de a decide tu pentru ei!

Articolul precedentEste normal ca bebe sa muste?
Articolul următorCand apare un fratior

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme