- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSISomnul bebelusuluiDe ce nu doarme bebe?

De ce nu doarme bebe?

Totul merge bine in dezvoltarea celui mic, insa cand ajungem la somn, acest subiect sensibil, parca totul ia o alta turnura. De ce nu doarme bine noaptea si de ce nu doarme suficient in timpul zilei? Sunt cateva intrebari care isi vor gasi raspunsul mai jos.

Ideea de a-l lasa pe cel mic treaz pana tarziu, astfel incat a doua zi sa doarma mai mult, suna ca o idee buna. Din pacate insa, aceasta metoda nu functioneaza deloc cu bebelusii. Ceasul biologic al micutilor functioneaza la o capacitate maxima, astfel incat indiferent la ce ora s-ar culca, ei se trezesc dimineata devreme. Prin faptul ca il lasi sa doarma mai mult noaptea, nu faci altceva decat sa il obosesti mai mult. Incearca pe cat posibil sa stabilesti un program de somn de aproximativ 10 ore in fiecare noapte. Daca cel mic se trezeste cu mult timp inainte de ora 6:00, acesta este un semn ca l-ai pus in pat prea tarziu si ai putea sa-l adormi cu 30 minute mai devreme.

Decizii la miezul noptii

Nu poti lua decizii prea intelepte la ora 2 dimineata. Una dintre cele mai mari greseli este decizia de a lua bebelusul in patul tau, doar ca la acea ora se pare ca numai asa adoarme. Sunt parinti care ii lasa pe cei mici sa planga, insa la un moment dat cedeaza si il leagana pana cand adoarme; astfel ca cel mic invata ca daca plange, in final obtine ceea ce are nevoie, si va trebui sa faci asta la nesfarsit, in timpul noptii. Cand simti ca situatia te depaseste, roaga-l pe sotul tau sa preia fraiele. Faptul ca veti face cu randul va va ajuta pe amandoi sa luati decizii potrivite, atunci cand va treziti pentru a sta cu cel mic.

Pe aceeasi lungime de unda?

Cand vine vorba de imbunatatirea somnului celui mic, parintii trebuie sa faca front comun. Trebuie sa va puneti de acord asupra tacticii pe care o veti aborda pentru a-l ajuta pe cel mic sa adoarma singur si sa aiba parte de un somn linistitor. Daca pentru mama este in regula sa legene copilul in timpul noptii, iar tatalui nu i se pare o idee buna, este important sa stiti asta amandoi, inca de la inceput. Iar daca unul dintre voi se trezeste mai des, pentru a sta cu copilul, celalalt ar trebui sa se gandeasca la faptul ca partenerul sau are nevoie de odihna de asemenea. In fiecare noapte este nevoie de o constanta pentru a face ca procesul somnului bebelusului sa fie un succes.

Cedezi prea repede?

Poti schimba obiceiurile nepotrivite oricand, dar este nevoie de practica si de multa rabdare. Daca astepti ca rezultatele sa apara instant atunci cand aplici o noua metoda, atunci te anuntam ca nu este realizabil. Pentru a vedea schimbari semnificative in imbunatatirea obiceiurilor de somn ale copilului, parintele trebuie sa investeasca aproximativ trei saptamani de practica.

Unii parinti cad in capcana si cred ca micutul lor si-a schimbat obiceiurile de somn, dar nu este asa. Cu putin efort din partea ta si al membrilor familiei, bebelusul va dormi linistit in curand. Si astfel toata munca pe care ai depus-o isi va fi meritat efortul.

Articolul precedentBebe face nani!
Articolul următorAjutor pentru un somn linistit

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme