Ingrediente:
– 1 kg branza de vaci
– 10 oua, galbenusurile separate de albusuri
– 400 g zahar pudra
– 50 g faina
– 25 g gris
– 150 g unt
– 1 praf de copt
– 50 g stafide
– 50 g caise confiate, taiate cuburi
– 1 esenta de rom
– 1 plic zahar vanilat
– zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
- Topeste untul intr-un vas mic, dar nu-l lasa sa inceapa sa fiarba. Intr-un recipient de mixer, pune branza de vaci, bine scursa inainte, untul lichid si zaharul si amesteca-le. Adauga galbenusurile unul cate unul si omogenizeaza bine. Adauga restul ingredientelor uscate: faina, grisul si praful de copt.
- Transfera compozitia intr-un vas mai adanc, in care mai pune stafidele, caisele si esentele. Spala recipientul de mixer, pentru ca urmeaza sa bati albusurile pana devin spuma tare. Apoi incorporeaza usor spuma de albusuri in compozitia de branza.
- Unge o forma cu unt, tapeteaz-o cu faina (sau cu foaie de copt) si toarna in ea compozitia. Preincalzeste cuptorul la 170°C si lasa tava la cuptor 45-50 de minute sau pana ce pasca fara aluat s-a rumenit la suprafata. Scoate-o, las-o sa se raceasca, apoi presara pe ea zahar pudra. Las-o in forma sa se raceasca peste noapte, la temperatura camerei, pentru a o putea taia.
Mai multe retete pentru deserturi festive gasiti in editia de aprilie a revistei Bebelu.