- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
BEBELUSIAlergie sau raceala? - citeste simptomele

Alergie sau raceala? – citeste simptomele

Atunci cand se schimba sezonul, cu greu stim daca simptomele copilului (nas curgand, respiratie ingreunata etc) sunt cauzate de vreo raceala sau alergia este de vina. Uite cum faci diferenta.

Daca stranuta si ii curge nasul de fiecare data primavara si toamna, cel mai probabil nu este o raceala, ci  este vorba despre o alergie. Organismul raspunde la alergenii din aer – polenul, sau sporii de mucegai. Raceala, in schimb, este cauzata de virusuri care nu tin de mediu sau anotimp si pot declansa boala in orice perioada a anului.

Au aparut simptomele brusc?

Daca da, cel mai probabil e vorba despre o alergie. Aceasta debuteaza brusc si dureaza o perioada indelungata, in timp ce o raceala da semne treptat si dureaza 7-10 zile.

Are ochii lacrimosi?

Tot alergia ar putea fi de vina – alergenul la care este sensibil copilul cauzeaza inflamarea conjunctivei (membrana care acopera pleoapele interioare si globul ocular).

Are febra?

Cel mai probabil, cel mic este racit. Alergiile sunt rareori insotite de febra, in timp ce aceasta poate fi un simptom de raceala sau gripa.

Cum sunt mucozitatile?

Si in caz de raceala, dar si daca e alergic, ii curge nasul. Mucozitatile in cazul alergiilor sunt insa clare, in timp ce in caz de raceala, acestea au o culoare verzuie sau galbuie.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme