- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIICamera copiluluiCum sa decorezi camera copilului

Cum sa decorezi camera copilului

Spre deosebire de toate celelalte incaperi din casa, camera copilului are multiple functii – este si spatiu de odihna, dar si loc de joaca si spatiu in care cel mic invata.

Specialistii in Feng Shui spun ca trebuie sa te feresti sa amplasezi camera copilului in centrul casei, caci energia locuintei va fi dezechilibrata si asta va afecta norocul familiei. Uite de ce sa tii cont cand decorezi camera copilului

Camera copilului ar trebui orientata catre estul sau sud-estul casei, pentru a  beneficia de lumina naturala aducatoare de energie a cresterii. Potrivita pentru juniorul tau este si o camera orientata catre vest si care este scaldata de lumina de dupa-amiaza, caz in care copilul va fi mai echilibrat si linistit.

Principiile Feng Shui spun ca in cazul unui copil unic la parinti, patul celui mic ar trebui plasat in aceeasi directie cu patul parintilor, Daca doi sau mai multi copii locuiesc impreuna, atunci paturile trebuie pozitionate in aceeasi directie, pentru ca intre frati sa fie o relatie armonioasa. Patul nu trebuie plasat direct sub vreo grinda, iar in cazul in care nu poate fi pozitionat decat langa fereastra, trebuie sa ai grija ca lumina puternica sa nu pice direct pe pat. Daca locuiti intr-o casa cu etaj, camera copilului nu trebuie sa fie deasupra sau dedesubtul baii sau bucatariei. Capatul patului si tablia nu ar trebui sa fie orientate direct catre usa de la camera sau usa de la baie.

CE CULORI SA FOLOSESTI

Culorile au un efect direct asupra noastra, influentandu-ne comportamentul si starea de spirit. De altfel, terapia cu culori este utilizata cu succes si in cazul copiilor. Anumite culori reduc tensiunea si agresivitatea, ii ajuta sa doarma mai linistiti si mai profund si le induc, pur si simplu, o stare de bine. Nuantele puternice de galben, rosu sau portocaliu stimuleaza capacitatile intelectuale si induc energie, dar pe termen lung ele sunt agresive pentru copii. Pentru camera copilului sunt de preferat, in continuare, nuantele diluate ale culorilor de baza. Albastru, violet (folosite in tonurile lor diluate) reduc anxietatea si induc copilului un somn linistitor.

Nuantele de verde sunt indicate pentru copiii care au probleme de digestie, ele induc echilibru si disperseaza sentimentele si gandurile negative. Studiile arata ca verdele poate creste capacitatea de concentrare a copilului si-i imbunatateste performantele la citit.

Tonurile de portocaliu si rosu sunt potrivite in camerele copiilor introvertiti, carora le stimuleaza capacitatea de comunicare si abilitatile sociale. Pentru ca sunt nuante prea puternice, ele trebuie folosite ca accente de culoare mai degraba, decat ca nuante dominante in camera.

 De ce altceva sa mai tii cont

  • Increderea in sine a copilului va fi stimulata daca in camera lui vei folosi ca elemente de decor lucruri create de el – picturi sau obiecte realizate la gradinita, scoala sau la diferite ateliere creative.
  • Este bine sa personalizezi camera copilului si cu alte elemente care tin de zodia lui sau numarul lui norocos.
  • Daca vrei ca cel mic sa fie echilibrat, calm si prietenos, dar in acelasi timp plin de energie, trebuie sa stii ca un rol important il are ordinea. Dezordinea taie din energie si creativitate si creeaza confuzie, inducand si agresivitate.
  • Aerisirea camerei este extrem de importanta – aduce in incapere energie si sanatate, esentiale pentru buna dezvoltare a copilului.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme