Ingrediente
Pentru aluatul de tarte:
• 200 g faina
• 100 g unt
• 1 ou
• sare si piper
Pentru umplutura:
- 1 cutie branza pentru desert, ricotta sau mascarpone
- 200 g dovleac de placinta, taiat cuburi
- 1 ceapa rosie
- sare, zahar
Preparare:
- Se pot cumpara cosulete de tarte direct de la o cofetarie sau se prepara aluatul, cu macar 30 minute inainte de gatit, astfel: se cerne faina intr-o farfurie si se adauga in ea untul rece, taiat cubulete. Se adauga sare si piper, apoi se framanta repede pana rezulta un aluat sfaramicios. Se adauga oul batut, apoi se framanta, cu mainile pudrate cu faina, pana se obtine un aluat neted si fin. Pe o masa presarata cu faina, se intinde din aluat o foaie groasa de cca 2 cm. Se decupeaza cercuri, cu ajutorul unui pahar, masurandu-se ca aluatul obtinut dintr-un cerculet sa incapa in forma unei mini-tarte. Se pun cercuri de aluat in toate golurile formei, apoi forma se da la frigider pentru jumatate de ora inainte de prepararea tartelor.
- Intr-o tigaie non-aderenta, se pun ceapa taiata fin si dovleacul taiat cuburi. Se calesc fara grasime, adaugand sare, piper si un pic de zahar, pana ce legumele se caramelizeaza usor. Se scot deoparte, intr-un castron si se mai condimenteaza dupa gust.
- Se aduce aluatul de tarte si se da tava la cuptorul incalzit in prealabil, unde se lasa cca 15 minute. Se scoate cand aluatul devine auriu si crocant ca cel de bisuiti. Se lasa sa se raceasca bine, iar abia apoi se umple cu branza si se orneaza cu legumele. Se poate orna cu busuioc sau menta proaspata.