- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIActivitati educativeCe facem in vacanta de iarna?

Ce facem in vacanta de iarna?

0-kids-snowman-craft

Picture 1 of 2

Pentru a putea stii ce poti face cu copilasul tau acum ca este frig afara, noi iti vom propune cateva activitati distractive care sa va apropie si mai mult. Asa ca ia-l pe micut din patut si desfasurati activitati impreuna.

Faceti decoratiuni impreuna. Lucrul manual il va ajuta pe copilasul tau sa isi dezvolte inteligenta si sa fie mai creativ. Asadar puteti sa va asezati confortabil intr-o camera calduroasa si sa incepeti sa taiati, sa colorati si sa lipiti diferite forme pe hartii colorate. Vei putea observa cum micutul tau se va inveseli si va aprecia timpul petrecut cu el. Odata ce ati terminat activitatea poti sa expui prin casa diferitele obiecte sau desene pe care le-ati creat impreuna.

Citeste-i povesti. Povestile sunt foarte importante pentru dezvoltarea emotionala a micutului. De aceea psihologii recomanda sa ne facem timp, macar o jumatate de ora pe zi, pentru a-i citi copilului povesti si a-i arata imagini din carti. Asadar puteti sa va cuibariti impreuna in patut si sa patrundeti impreuna in lumea magica a eroilor si printeselor.

Gatiti impreuna. In cazul in care mititelul tau are deja 4-5 anisori poti sa il asezi pe un scaunel din bucatarie si sa ii gatesti prajitura preferata. Vei putea observa cum prepararea unei retete simple si monotone poate deveni un moment amuzant si plin de rasete. Poti incerca chiar sa ii dai in manuta diverse linguri sau alimente pe care sa le exploreze.

Desenele animate. Cu ocazia sarbatorilor sunt multe desene animate cu Mos Craciun si cu adorabilii reni care aduc cadouri. Daca vremea nu este favorabila si nu puteti iesi afara sa va jucati in zapada, poti si ii propui micutului vizionarea unor dese animate, specifice acestei perioade.

Omul de zapada. Cu toate ca iarna este friguroasa, acesta aduce sarbatorile… si Omul de zapada. Formarea unor bulgari mari, care se rostogolesc si formeaza pe omul de zapada poate fi o activitatea amuzanta si placuta pentru prichindelul tau. Acesta este un moment frumos, desfasurat in familie, insa este important sa te asiguri ca micutul tau nu este prea mult timp expus la o temperatura scazuta si ca este imbracat corespunzator.

La o plimbare cu sania. Daca vremea este frumoasa, iar zapada pare sa il incante pe micut ati putea iesi la o mica plimbare cu sania. Aceasta este o activitate care ii bucura pe majoritatea copiilor. Dar in acest caz trebuie sa fii atenta la imbracamintea micutului. Este important ca prichindelul sa fie imbracat adecvat, astfel incat sa nu raceasca. De asemenea, daca observi ca ii este prea frig afara, iti recomandam sa va intoarceti acasa si sa optati pentru unele activitati interioare.

Tu ce activitati desfasori iarna cu puiul tau?

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme