- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIDezvoltarea copiluluiImportanta lui Mos Craciun pentru dezvoltarea copilului tau

Importanta lui Mos Craciun pentru dezvoltarea copilului tau

5874273-illustration-of-a-santa-claus-with-rudolph-near-christmas-tree

Picture 1 of 2

Chiar daca nu il mai plimbi pe micutul tau in carucior, ci tinandu-l de mana, este important sa il lasi sa creada in Mos Craciun. Este adevarat ca aceasta traditie nu se regasteste in toate religiile si culturile, insa din punct de vedere medical s-a demonstrat ca prezenta lui Mos Craciun poate contribui la dezvoltarea copilului tau.

Inainte de varsta de 7 ani, micutul tau traieste si intr-o lume imaginara, in care piratii, printesele si personajele din desenele animate sunt adevarati. De asemenea, Mos Craciun este un personaj care face parte din viata puiului tau, mai ales in aceasta perioada a sarbatorilor de iarna.

Specialistii au demonstrat faptul ca este benefic ca si micutul tau sa creada in existenta Mosului deoarece se considera ca prin acest mod el isi poate satisface nevoile emotionale in plina dezvoltare.

Totodata, mitul Mosului presupune ca numai copii cuminti si ascultatori primesc cadouri, iar acest lucru ii motiveaza pe multi dintre copii sa isi asculte parintii si sa se comporte adecvat. Asadar se poate considera ca existenta Mosului in viata copiilor ii ajuta atat din punct de vedere educativ, cat si din punct de vedere disciplinar.

Unii parinti se folosesc de credinta micutului lor in Mos Craciun pentru a-i explica diferenta dintre bine si rau, astfel incat sa il determine, inca de la o varsta frageda, sa nu actioneze impotriva celor din jurul sau. Acest personaj, cu toate ca este rodul imaginatiei noastre, ii poate ajuta pe copilasi sa se dezvolte din punct de vedere psihic. Teoria conform careia imagina ii poate dauna copilului este eronata. Tocmai in aceasta perioada copilului i se permite sa exploreze si sa invete dupa proprile placeri, iar personajele animate fac parte din lumea sa. De asemenea, trebuie sa luam in considerare ca la aceasta varsta frageda, creierul copilului nu este dezvoltat indeajuns pentru a intelege anumite lucruri si de a face distinctia intre anumite persoanej reale si altele imaginare.

Odata ce puiul tau se va apropia de varsta de 7 anisori, modul lui de gandire se va schimba, devenind mai logic si mai rational. Astfel ca in aceasta perioada apare si suspiciunea asupra veridicitatii personajelor magice, inclusiv in ceea ce il priveste pe Mos Craciun. Acest lucru confirma teoria specialistilor, conform careia nu trebuie sa distrugem imaginatia si credinta copiilor înainte de vreme.

Ce fac atunci cand ma intreaba daca exista Mos Craciun?

Ei bine, daca copilul tau a ajuns la varsta in care isi pune problema daca personajele sale sunt reale, inseamna ca este timpul sa ii spui adevarul. Reactia fiecarui copil difera atunci cand afla ca Mos Craciun nu exista cu adevarat. Important este sa ii insufli spiritul sarbatorilor si sa incerci sa ii alini dezamagirea cu un moment frumos, legat de sarbatorile de iarna. In functie de tine, copilul va invata sa aprecieze spiritul Craciunului si fumusetea sarbatorilor de iarna.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme