- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
COPIIDezvoltarea copiluluiInotul la copii - avantajele practicarii acestui sport la varste fragede

Inotul la copii – avantajele practicarii acestui sport la varste fragede

inot-2

Picture 1 of 2

Inotul la copii reprezinta una dintre cele mai sanatoase alternative atunci cand vine vorba de alegerea sportului potrivit. Ajutand in mare masura la dezvoltarea fizica si psihomotorie a copilului, inotul poate fi practicat inca de la cele mai mici varste, prezentand o serie intreaga de avantaje.

In ultima perioada tot mai multi sunt cei care aleg inotul drept sport potrivit pentru copiii lor, constienti fiind de beneficiile pe care acesta le ofera. Putand fi practicat aproape de orice copil, cu atat mai mult cu cat acestia sunt mai mici si mai stransi legati de amintirea mediului acvatic intrauterin, inotul nu creaza niciun disconfort asupra muschilor si ligamentelor fragile ale copilului, putand fi practicat aproape de oricine.

Potrivit specialistilor, inotul reprezinta o veritabila sursa de sanatate pentru copii. Acesta intareste imunitatea, influenteaza capacitatea copilului de concentrare. In plus, prin inot micutii vor fi mult mai increzatori in capacitatile lor de a  se descurca uneori in situatii limita, in acest caz putand infrange forta apelor. Odata practicat de catre copiii, acestia vor dormi mai bine, reglandu-si in acest mod orele de somn de peste zi.

Inotul poate fi practicat de orice copil, inca de la cele mai fragede varste. S-a constatat faptul ca in cazul in care un nou-nascut este aruncat intr-un mediu acvatic imediat dupa nastere ori daca nasterea a avut loc in apa, atunci acesta se va putea descurca in acel mediu fara nicio problema. Acest lucru se explica prin faptul ca micutul paraseste un mediu acvatic, insa patrunde intr-unul asemanator. In cazul in care nu se intampla astfel, atunci copilul va avea nevoie de sprijinul unui specialist care va ghida miscarile micutului, reusind astfel ca pana la varsta de un anisor sa il adapteze cu apa, nevoia de supravietuire, va cunoaste cateva miscari simple. Cu cat copilul va fi mai mic atunci cand va fi inscris la inot cu atat acesta nu se va teme de apa si de impreviziunile sale. Chiar si asa, inotul nu poate fi imposibil de practicat nici la varste mai mari, neexistand o limita in acest sens.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme