- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
NASTEREDupa nastereVizita la medic dupa nastere

Vizita la medic dupa nastere

doctor-2

Picture 1 of 2

Chiar daca bebelusul tocmai a sosit pe lume, in realitate mama dupa nastere va trebui sa faca cateva vizite la medic pentru a se asigura ca starea sa de sanatate merge pe fagasul normal.

Asa cum era de asteptat, dupa nastere organismul incepe sa revina la normal si cum altcumva decat printr-o „reasezare” hormonala. Cu toate ca in timpul sarcinii mama s-a confruntat cu anumite probleme medicale, rezolvarea lor este lasata de cele mai multe ori dupa nastere, atunci cand bebelusul nu ar mai putea fi vatamat datorita interventiilor ori tratamentelor medicale.

Imediat dupa terminarea perioadei de lahuzie, mama va trebui sa se prezinte la medicul ginecolog in vederea efectuarii consultului medical de specialitate pentru a se asigura ca recuperarea postpartum s-a produs, organele aparatului reproducator fiind in afara oricarui pericol. La trei luni dupa nastere mama va putea efectua testul Papanicolau, urmand recomandarile medicului specialist.  De asemenea, in cazul in care nasterea s-a produs prin interventie chirurgicala este nevoie ca medicul sa se asigure de cicatrizarea zonei abdominale, dar si a peretelui uterin.

Intrucat pe parcursul perioadei de sarcina femeia nu a putut beneficia de tratament stomatologic intrucat ii putea dauna bebelusului aflat in burtica mamei, de aceasta data va putea merge la stomatolog. Cu toate acestea, in cazul in care isi alapteaza bebelusul, tratamentele medicale stomatologice ar mai putea fi intarziate pana la intreruperea alaptarii.

Dupa nastere orice femeie este nemultumita de felul in care arata. Kilogramele in plus fac absolut necesara vizita la medicul nutritionist care ii va oferi mamei dupa nastere indrumarile necesare pentru a slabi rapid, revenind la silueta initiala, avuta inainte de sarcina. In cazul in care numarul de kilograme este mult prea mare, medicul estetician poate impune interventia de specialitate.

Medicul dermatolog ii va da mamei sfaturile necesare pentru a scapa de vergeturile aparute dupa nastere, oferindu-i in acelasi timp si un tratament eficient impotriva caderii parului – problema cu care mama se va putea confrunta cel mai adesea dupa venirea pe lume a bebelusului.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme