- Advertisement -Newspaper WordPress Theme
SARCINADespre sarcina3 descoperiri senzationale despre sarcina

3 descoperiri senzationale despre sarcina

Din totdeauna noile descoperiri nu inspira incredere imediat – necesita investigatii suplimentare si numai dupa un anumit timp, ele sunt considerate de catre stiinta valide sau nu. Cu toate acestea chiar si scepticii trebuie sa admita ca rezultatele cercetarilor de mai jos despre sarcina sunt foarte interesante. 

 

despre sarcina
despre sarcina

1. Antibioticele in timpul sarcinii cresc riscul de astm la copii
Cercetatorii britanici au analizat datele de la mai mult de 24.000 de subiecti. Este vorba de copiii ai caror mame au suferit in timpul sarcinii diverse infectii – virale, bacteriene sau fungice. Ei bine, mai mult de 30% dintre aceste paciente au fost tratate cu antibiotice impotriva infectiilor. Si conform acestor studii contactul cu antibioticele creste riscul de astm si boli alergice la copii. Riscul este cu atat mai mare cu cat doza de medicamente este mai mare. S-a dovedit ca in mai mult de 30% din cazuri, copiii ai caror mame au fost tratate cu antibiotice pe perioada sarcinii, au dezvoltat simptome de astm si eczeme alergice.

2.Virusul gripal poate afecta creierul fatului in curs de dezvoltare
Acum ceva timp s-a observat ca copiii femeilor, care au avut gripa in timpul sarcinii, sunt mai predispusi la schizofrenie, mai tarziu in viata.
Dorind sa aprofundeze acest subiect, Sarah Short si Chris Coe de la Universitatea din Wisconsin au efectuat un studiu pe maimute. Au infestat cu virusul gripal 12 femele gestante si apoi le-au urmarit puii. La inceput se parea ca cei 19 pui de maimuta se dezvolta normal, dar un RMN a relevat faptul ca creierele acestora prezentau semne tipice de schizofrenie, inclusiv reducerea volumului materiei cenusii in cortex. Acest lucru se petrecea la varsta la care un copil ar fi avut 6-7 ani. La puii de maimuta ai caror mame nu au suferit de gripa, nu s-au observat anomalii similare.

3.Greturile in sarcina promit un copil inteligent
Echipa Dr. Irena Nulman de la Spitalul de Copii din Toronto a contactat 120 de femei care au sunat la spital cu cativa ani in urma pentru consiliere cu privire la greturile din sarcina. Cercetatorii canadieni au analizat inteligenta copiilor acestor mame.

Atfel s-a dovedit ca greata si varsaturi femeilor insarcinate sunt asociate cu obtinerea de catre copii a unor rezultate mai bune la testele de inteligenta. Rezultate au fost cu atat mai bune la testele de inteligenta cu cat mamele au experimentat stari mai severe de greata si varsaturi.

Nu este foarte clar cum un factor il influenteaza pe celalalt, dar greturile de dimineata sunt un raspuns direct la hormoni, inclusiv gonadotropina corionica si tiroxina, secretate in timpul sarcinii, in cantitati mari. Acesti hormoni sunt importanti pentru o sarcina sanatoasa, astfel incat copilul sa se poate dezvolta in mod corespunzator. Dr. Nulman crede ca aceste hormoni, de asemenea, au un impact pozitiv asupra dezvoltarii creierului fatului.

Subscribe Today

GET EXCLUSIVE FULL ACCESS TO PREMIUM CONTENT

SUPPORT NONPROFIT JOURNALISM

EXPERT ANALYSIS OF AND EMERGING TRENDS IN CHILD WELFARE AND JUVENILE JUSTICE

TOPICAL VIDEO WEBINARS

Get unlimited access to our EXCLUSIVE Content and our archive of subscriber stories.

Exclusive content

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest article

More article

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme